Barranquilla este un oraș din nordul Columbiei cu aproximativ 1.885.500 de locuitori. Deschiderea la marea Caraibelor este un avantaj, pentru că a devenit un port important, făcând legătura cu multe alte locuri, oferind priveliști panoramice de neuitat, plaje pentru înot și surfing. Barranquilla este orașul care a fost populat și nu fondat, localizat în județul Atlántico, fiind capitala – port a acestuia, cel mai mare de pe coasta nordică a Columbiei, iar după numărul de locuitori, al patrulea oraș ca mărime din țară.

Barranquilla1

Barranquilla leagă strategic delta râului Magdalena cu Marea Caraibelor. Este, de asemenea, un punct important pentru cumpărături, unul educațional și un centru cultural. Orașul este inima zonei metropolitane, care include municipalitățile din Soledad, Galapa, Malambo și Puerto Colombia. Barranquilla a fost legal întemeiat în anul 1813, dar sunt dovezi de existență cu mult mai devreme, adică din anul 1629. Imigranții care au sosit din Europa și din Orientul Mijlociu după Primul și după cel de-Al Doilea Război Mondial, au mărit populația orașului, l-au dezvoltat și i-au adus numele de Poarta de Aur a Columbiei.

În anul 1940, a devenit al doilea cel mai mare oraș din Columbia și unul dintre cele mai moderne orașe din Caraibe și din America de Sud. Dar investițiile din altele orașe columbiene l-au eclipsat, urmând ca acesta să decadă. Orașul este gazda unui important festival cultural și de folclor al Columbiei, Carnavalul de Barranquilla, care a fost declarat patrimoniu cultural UNESCO în anul 2003, pentru că păstrează cu sfințenie datini și obiceiuri din cele mai vechi timpuri ale populațiilor băștinașe din Columbia.

Monumentul lui Bandera este ridicat pentru Simón Bolívar în anul 1919, în piața cu același nume, situată în centrul orașului, alături de statuia din marmură de Carara a lui Christofor Columb, care a fost un cadou făcut orașului din partea coloniei de italieni.

Barranquilla11

Statuia Libertății din Parcul de Independență este un alt cadou din partea coloniei siriene, din anul 1910, în momentul marcării a 100 de ani de independență. În anul 2007, trei tunuri de pază au fost restaurate, ca amintiri din războiul de independență, două dintre ele amplasate în colțurile părții sudice ale Pieței Bolivar și ultimul la primul etaj al primăriei.

Muzeul Caraibelor este una dintre atracțiile orașului alături de grădina zoologică, Castelul Salgar, Catedrala Metropolitană Maria Reina, Stadionul Metropolitan Roberto Melendez, Piața San Nicolas, Piața de la Paz, Parcul Soarelui, Biserica de San Nicolas de Tolentino, Parcul Aaeronautic și Muzeul Aeronaval, Muzeul de Arte Moderne din Barranquilla și Parcul Insulei Salamanca. Acestea sunt câteva dintre atracțiile care aduc turiștii în oraș.

Citește și:  Atelierul Rivera si Kahlo: Obiective turistice Mexic - Ciudad de Mexico

Casa del Carnaval este o clădire republicană din anul 1929, donată de familia unui om de afaceri, unde dansatorii și muzicienii celebrează începutul carnavalului din oraș. Casa del Carnaval este alături de Muzeul Carnavalului un obiectiv iubit de fanii petrecerilor sud – americane care expune costume, obiecte, fotografii și instrumente muzicale folosite la organizarea carnavalelor.

Barranquilla111

Catedrala Metropolitană Maria Reina este o structură modernă, construită în anul 1955 și completată în 1982. În interior, are câteva vitralii superbe și pereți cu mozaic, un altar de 16 tone, o sculptură de 16 metri din bronz a sculptorului columbian bine – cunoscut, Rodrigo Arenas Betancourt.

Teatrul Amira de la Roza este unul dintre cele mai cunoscute locuri din oraș, unde cultura este la ea acasă. Aici s-a construit un centru cultural, iar cu sprijinul președintelui aici s-a inaugurat, în anul 1982, clădirea care adăpostește mai multe centre dedicate culturii, cum ar fi cele dedicate teatrului, dansului, atelierelor pentru copii, conferințelor și scriitorilor. În împrejurimi se desfășoară Festivalul de Jazz Barranquijazz.

Muzeul Romantic se găsește într-un conac vechi, care a fost construit în timpul perioadei republicane a arhitecturii columbiene, aici fiind expuse obiecte care aparțin istoriei orașului de demult. Printre altele, sunt prezentate o rochie a reginei carnavalului, o replică a străzii Camellon Abello și mașina de scris „Fuenmayor” pe care a folosit-o câștigătorul premiului Nobel pentru literatură, Gabriel Garcia Marquez, când a scris nuvela Leaf Storm, alături de fotografii și scrisori ale lui Simon Bolivar. Excursiile la Bocas de Ceniza (sau Mouths of Ash), la locul unde râul se varsă în mare descoperă un loc magnific pentru cei dornici de plimbări. Acestea se fac cu vaporașe mai mari care pleacă de la podul Las Flores spre Pumarejo, turiștilor oferindu-li-se șansa de a vedea insulițele râului și mlaștinile pline de păsări și animale.

Baranquilla1111

Stația de tren, The Montoya Station, a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost folosită pentru a conecta Puerto Colombia cu digul de pe râu. Vulcanul Totumo, cunoscut ca vulcanul de noroi este localizat între Barranquilla și Cartagena de Indias, fiind căutat de cei ce vizitează zona. Plaje luxoase, ca cele de la Club Lagos Cuajaral și Country Club sunt locații turistice căutate de cei ce vizitează zona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.