Orașul Belek este situat în sudul Turciei, în provincia Antalya, fiind situat la doar 44 de kilometri de orașul Antalya, „capitala turistică a Turciei”. Datorită ieșirii la Marea Mediterană, Belek este unul dintre centrele turistice ale Turciei.

Belek1

Populația orașului Belek nu este stabilă și variază între 750 și 10.000 de locuitori, în funcție de sezon. Cu alte cuvinte, Belek este un sat de vacanță de lux, unde investitorii au văzut o oportunitate, iar azi Belek găzduiește peste 30 de hoteluri de cinci stele și multe alte opțiuni de cazare. Din peisajul acestui oraș nu lipsesc nici cluburile de noapte, nici terenurile de tenis și nici terenurile de golf.

Belek este renumit pentru terenurile sale de golf, unde atât jucătorii profesioniști, cât și cei amatori au șansa de a se întrece pe un teren de calitate. În anul 2012, Belek a fost gazda finalei de Golf Turkish Airlines, iar în 2013, aici s-a ținut Openul Turkish Airlines.

Citește și:  Republica Singapore: Obiective turistice Singapore - Singapore

Belek11

De altfel, pe lângă litoralul mediteraneean și terenurile de golf, pe lista obiectivelor turistice ale orașului Belek se numără și Cascada Kurșunlu – un mediu natural unde convețuiesc peste 100 de specii de păsări, Amfiteatrul Aspendos – construit cu peste 2000 de ani în urmă și care are 20.000 de locuri, unele ruine din vremea Imperiul Roman și o moschee, situată în centrul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.