Brest este un oraș cu o populație de 310.800 (în 2010) locuitori, din Belarus, situat la granița cu Polonia, vizavi de orașul Terespol, unde râurile Bug și Mukhavets se întâlnesc. Acesta este capitala regiunii Brest. Orașul a fost fondat de slavi și este unul dintre cele mai vechi orașe din Belarus. Brestul este un centru de comunicații important între vest și est, între Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente.

Brest1

Orașul Brest este un loc istoric cu o istorie importantă. Aici s-au încheiat și semnat documente istorice, de exemplu Uniunea de la Brest și Tratatul de la Brest-Litovsk. Cetatea orașului a fost recunoscută și premiată de către Uniunea Sovietică, ca fiind Cetatea Eroilor, un premiu distinct. Orasul, în Evul Mediu, a fost parte a Regatului Poloniei din secolul al X-lea când a devenit parte a Imperiului Rus în anul 1795. După primul război mondial, orașul a revenit din nou în custodia Poloniei, până la al doilea război mondial când orașul a fost luat de către naziști. După război, cu noile granițe cu Polonia, orașul a devenit parte a Uniunii Sovietice, până la destrămarea uniunii în 1991, plasând orașul în custodia Belarusului, ca în ziua de azi.

Brest este un oraș legat de istoria Europei Centrale și de Est și de granițele care erau în continuă schimbare. Un aspect al orașului, care reflectă acest lucru este arhitectura sa, unele părți din Brest au un caracter polonez. Cu toate acestea, influența estică este prezentă prin bisericile ortodoxe frumoase, precum și câteva exemple de construcții sovietice.

Cetatea Brest
Cetatea Brest

Cetatea Brest, cunoscută anterior ca Cetatea Brest-Litovsk este o cetate rusă din secolul al XIX-lea. Aceasta este una dintre cele mai importante monumente al războiului sovietic din al doilea război mondial pentru comemorarea rezistenței sovietice împotriva invaziei germane de la 22 iunie anul 1941 (operațiunea Barbarossa). După război, în anul1965, titlul de Cetatea Eroilor a fost conferit cetății pentru a comemora apărarea ei în primele săptămâni ale războiului germano-sovietic. Acest titlu corespunde cu titlul de oraș erou, care au fost atribuite în total pentru douăsprezece orașe sovietice. Cetatea Brest și-a păstrat forma în plan de stea din timpul construcției din secolul al XIX-lea.

Citadela, nucleul cetății, a fost situat pe insula centrală formată de râul Bug și cele două ramuri ale râului Mukhavets. Insula a fost înconjurata de un inel cu cazarme cu două etaje și cu patru semi-turnuri. O cazarmă are în lungime 1.8 km, cuprinzând 500 de camere pentru a găzdui 12.000 de soldați. Zidurile groase sunt construite din cărămida foarte puternică. Inițial, au existat 4 porți ale cetății. Astăzi, doar poarta Kholm și poarta Terespol pot fi văzute, cea mai mare parte din cazarmă se află în ruine. Întrarea la castel este gratis. Vizita acestor ruine este o experiență impresionantă oferind turiștilor ocazia de a vedea scena și ce a mai rămas în urma forțelor cu care s-au confruntat asediații.

Cetatea Brest1

Există un muzeu, unde se pot afla detalii dintre lupta germanilor și apărarea sovietică. Muzeul de Apărare Eroică a Cetății Brest se află în apropriere și intrarea este de aproximativ un dolar. Muzeul povestește despre acei eroi care au apărat orașul. Această locație a fost adăugată la lista UNESCO de patrimoniu mondial, pe 30 ianuarie 2004. Pentru a comemora această apărare eroică, un alt memorial „Bresckaia Krepasc ‘”, a fost construit după al doilea război mondial, în Cetatea Brest.

Citește și:  Insula Cockatoo: Obiective turistice Australia - Cockatoo

Maiestuosul memorial de război din epoca sovietică a fost ridicat pe câmpul de lupta din anul1941. Acest memorial de război este cea mai mare atracție turistică a orașului. Intrarea principală a complexului memorial constă dintr-un bloc de beton masiv cu o stea gigantică. Două sculpturi de soldați de mari dimensiuni domina complexul. Principala sculptura este numită Curaj și este de aproximativ 30 de metri înălțime și 54 metri lungime, prezentând un soldat în ipostaza defensivă și mai multe scene de apărare ale cetății. Pe lângă această sculptura se află un obelisc înalt de 100 de metri. A doua sculptura este intitulată Setea și descrie un soldat, care se târâie către apă. Acesta este de 13 de metri lungime.

Muzeul de Arheologie Berestye
Muzeul de Arheologie Berestye

Muzeul de Arheologie Berestye a orașului vechi este situat pe insula de sud a cetății. Ea conține obiecte și cabane datând din secolului al XI-XIII-lea, care au fost descoperite în timpul săpăturilor din anii 1970. Orașul Brest se mândrește cu centrul comercial de pe strada Sovietskaya . Acesta a fost reconstruit în totalitate în perioada 2007-2009 pentru a revigora aspectul orașului vechi. În iulie 2009, Monumentul Mileniului din Brest a fost expus publicului.

Fosta sinagogă principala din Brest este acum cinematograful ,,Belarus”. Pe fațadă încă se mai poate vedea forma originală de octogon a clădirii. Un vizitator atent va observa mai multe caracteristici ale clădirii vechi în interior. De exemplu, toaletele se află în pivniță, zidurile groase ale fundației sunt vizibile.

Brest11

Muzeul de Apărare din Brest și Muzeul Arheologic Berestye sunt iubite de turiștii dornici să învețe mai mult despre istoria bogată a orașului. Monumentul lui Lenin din piața cu același nume poate fi vizitat, de asemenea monumentul rachetelor atomice, probabil, una dintre rarele ocazii pentru a vedea imaginea norului ciupercii atomice într-un context pozitiv. Monumentul ,,Cei 1000 de ani ai orașului Brest” a fost ridicat pentru a sărbători aniversarea a 990 de ani ai orașului. Acesta prezintă scene și personaje din lunga istorie a Brest-ului.

Există mai multe magazine și buticuri pe strada Savieckaja, unde se vând toate tipurile de produse, de la unelte de pescuit la haine de firmă. Magazine mai mici sunt amplasate în jurul centrului orașului. Turiștii pot să se plimbe prin magazine sau să mănânce la restaurante. O atracție turistică a orașului este Palatul de gheață unde se poate patina. Turiștii pot beneficia de un tur de două ore al orașului, ce include plimbări cu autobuzul și mersul pe jos. Turul are și ghid în limba engleză. Dintre cele mai importante locuri care sunt incluse în tur se enumeră: Biserica St. Nicholas, Catedrala St. Simon, Biserica Holy Cross, Canalul Grebnoy, Teatrul de Muzică și Dramă, Memorialul Border Guard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.