Orașul Bridgetown, capitala insulei Barbados, este una dintre cele mai vechi orașe din Caraibe. Bridgetown a fost stabilit de către coloniștii englezi în anul 1628 și are o populație de 96.578 locuitori. Bridgetown este o destinație turistică majoră, iar orașul este un important centru financiar unde zonele comerciale libere atrag un mare număr de vizitatori. Orașul este un port pentru vasele de croazieră în regiunea Mării Caraibelor. Recent orașul vechi Bridgetown și garnizoana au fost adăugate la lista patrimoniului mondial UNESCO.

Orasul Bridgetown1

Arhitectura sa îmbină clădirile construite în stil colonial cu balcoane decorate și blocuri moderne de birouri. Centrul de activitate este zona Careenage, un port mărginit de clădirea Parlamentului Barbados ce găzduiește două muzee mici. Un număr de edificii religioase importante ca Catedrala Sf. Mihail și o sinagogă, se află în aceeași locație din secolul al XVII-lea. Fiind parte a patrimoniului mondial UNESCO, Garnizoana Barbados a fost cea mai mare dintre coloniile britanice în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Înființată în anul 1780 ca sediu militar pentru forțele imperiale, garnizoana a fost sediu al Forței de Apărare Barbados și zona unde se află cuprinde multe atracții istorice interesante.

Vizitatorii pot face un tur al fortului St. Ann, construit în anul 1705. Casa George Washington este un conac în stil georgian, unde fostul președinte american a locuit în anul 1751 cat a fost pe insulă. Depozitul Național de Arme Barbados deține o colecție mare de tunuri de fier din secolul al XVII-lea. În zona garnizoanei Muzeul Barbados povestește istoria insulei prin exponatele sale și galeriile de artă. Spațiul verde de formă ovală din Savannah odată a servit ca loc pentru paradă, dar acum este un parc popular ce are o pistă de jogging, un loc de întâlnire pentru evenimente sportive și cursele de cai periodice.

Orasul Bridgetown11

Complexul de clădiri de pe strada Broad și clădirile neo-gotice ale Parlamentului cunoscute sub numele de clădiri publice, sunt repere importante în Bridgetown. Clădirile au fost construite din piatra de coral între anii 1870 și 1874 pentru a găzdui Parlamentul Barbados, a treia cea mai veche clădire din Commonwealth. Decorată cu frumoase vitralii reprezentând monarhi britanici, aripa de est găzduiește Senatul și Casa Asambleii Generale, în timp ce aripa de vest, cu turnul cu ceas, găzduiește birourile guvernamentale, Galeria Națională și Muzeul Parlamentului. La muzeu, vizitatorii pot afla mai multe despre patrimoniul din Barbados de la înființarea coloniei la obținerea independenței. Costul biletului de intrarea în muzeu include un tur al clădirilor Parlamentului.

Amplasat între bazinul interior al râului Constituției și clădirile Parlamentului, Piața Eroilor Naționali (denumit anterior Trafalgar Square), conține trei sculpturi semnificative. Prima, un cenotaf în formă de obelisc, este un memorial pentru oamenii din Barbados uciși în cel de al doilea război mondial. A doua, o statuie de bronz a lui Lord Horatio Nelson, marchează centrul orașului și a fost construită în anul 1813, înainte de coloana celebră a lui Nelson din Trafalgar Square din Londra. A treia structură este o fântâna în forma de clapetă pentru a comemora prima conductă de apă din Bridgetown.

Citește și:  Palatul Roz din Dhaka: Obiective turistice Bangladesh - Dhaka

Orasul Bridgetown111

In partea de est a pieței Eroilor Neamului, Catedrala Sf. Mihail a fost construită din piatra de coral în anul 1789, după ce un uragan a distrus clădirea originală din lemn, datând din anul 1665. Biserica a fost ridicată la statutul de catedrala în anul 1825 odată cu sosirea Episcopului William Harte Coleridge acolo. Împodobită cu frumoase vitralii, catedrala are un turn și multe ferestre arcuite. Interiorul se evidențiază prin cristelnița ce datează din anii 1600 și prin acoperișul de deasupra altarului care seamănă cu o corabie inversată. Datând din anul 1654, Sinagoga Nidhe Israel este una dintre cele mai vechi sinagogi din emisfera vestică. Caracteristicile interesante ale sinagogii includ accente de marmură și mobilierul din mahon, în timp ce pietrele funerare din cimitirul adiacent datează din anul 1630. În micul muzeu, vizitatorii pot afla mai multe despre fascinanta istorie a comunității evreiești din Barbados și ce rol important au jucat evreii în industria zahărului de pe insulă.

La est de centrul orașului, de-a lungul străzii Sf. Mihail, Parcul Reginei a fost o dată terenul reședinței comandantului trupelor britanice în Barbados în secolul XVIII-lea al. Astăzi, parcul este un loc de întâlnire pentru numeroase festivaluri și evenimente locale. Clădirea Queens Park House restaurată în stil georgian servește ca teatru și galerie de artă. În estul clădirii este un loc de joacă pentru copii în jurul unui copac uriaș, baobab, cu o circumferința de 18 metri. Unele surse spun că acest copac provine din Africa și a fost adus pe o navă de sclavi. Alte surse raportează că semințele de baobab au plutit spre insulă. Copacul are mai mult de 1.000 de ani. În parc, vizitatorii vor găsi o piscină, o fântână, un foișor, iar Casa Solar Barbados demonstreze modul în care energia din surse regenerabile funcționează.

Orasul Bridgetown1111

Fosta închisoare militară a secolului al XIX-lea de la Garnizoana Sf. Ana, astăzi Muzeul Barbados oferă câte ceva pentru fiecare vizitator. Aici este expusă cultura amerindienilor și a africanilor, de asemenea muzeul expune artă europeană decorativă, are o galerie pentru copii, precum și o colecție antică de hărți, tipărituri și picturi. Secțiunea de istorie naturală evidențiază ecosistemul de pe insulă cu exponate ale florei și ale faunei din Barbados, iar muzeul are și o bibliotecă de cercetare, un magazin de cadouri și o cafenea. Plaja Paradis este un loc ideal pentru un sejur liniștit. În apropiere de ea se află un mic sat de pescari unde turiștii pot învăța despre îmbunătățirea tehnicilor de pescuit, pot face snorkeling, ski jet sau pot înota.

Pentru turiștii dornici de o experiență unică se organizează scufundări la epava navei grecești de 365 m lungime din apropiere care a fost scufundată în mod intenționat. Orașul adăpostește multe centre culturale și muzee deschise publicului, de exemplu: Gun Hill Signal Station, Wildey House, Portobello Collection, Pelican Village și Galeria Verandah Art. Pentru cumpărături și suveniruri turiștii se pot aproviziona de la magazinele, restaurantele și barurile de pe străzile Baxter și Broad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.