Busan este al doilea cel mai mare oraș din Coreea de Sud. Fiind considerat un loc de relaxare pentru orice călător, nu contează dacă vizitatorii vin cu scopul de a călători pentru afaceri, în vacanță sau în luna de miere. Orașul conține numeroase atracții turistice interesante și amuzante, ce înconjură mai ales plajele de nisip alb ce au panorame splendide și o atmosferă relaxantă pentru turiștii ce se pot plimba pe litoral. Aceștia sunt mereu întâmpinați cu preparate de fructe de mare proaspete, din piață.

Busan1

În mod surprinzător, noaptea Busan este în măsură să reamintească vizitatorilor de adevăratul sentiment romantic. Mulți străini aleg să se stabilească în Busan, datorită bunătăților culinare nemaipomenite, facilităților moderne pentru activitățile sportive de apă și peisajelor magnifice. Există un simț cosmopolit vizibil în acest oraș-port cunoscut pentru pește. Sub peisajul urban dominat de clădirile din beton, orașul are o parte vibrantă, cu zone aglomerate de restaurante și baruri. Obiceiurile culturale împiedică majoritatea oamenilor de a intra în contact cu străinii. Totuși, nivelul de bunătate și generozitate al coreenilor poate fi surprinzător.

Plaja Haeundae este cea mai mare plaja din Coreea, care câștigă o mare popularitate în rândul vizitatorilor internaționali de-a lungul anului. Haeundae în coreeană are semnificația de nori de mare și a fost numită astfel de către savantul Choi Chi-Won din dinastia Silla. Fără îndoială, vizitatorii sunt fascinați de dramaticul peisaj marin, cu plaja sa cu nisip alb, fin. Diverse activități sportive sunt disponibile, în scopul de a oferi cea mai bună atmosferă de distracție. Haeundae este de obicei aglomerată cu turiști în fiecare an, din luna iunie până în august. Multe evenimente și festivaluri culturale au loc pe această plajă frumoasă pe tot parcursul anului.

Busan11

Podul Busan Gwangwan se întinde pe cei 7.42 km și leagă cartierul Haeundae-gu cu Suyeong-gu. Când se traversează peste Podul Gwangan în zilele frumoase, cele mai bune locuri de atracție turistică pot fi ușor de observat, cum ar fi Insula Oryukdo (o insula de rocă), Munții Hwangryeong, Plaja Gwanganri și Dealul Dalmaji. Pe timp de noapte, luminile amplasate pe pod strălucesc puternic în întuneric. Pentru a beneficia de vederi ale Podului Gwangan, se recomandă turiștilor să meargă la cel mai apropiat munte.

Templul vechi de 1.300 de ani, ce reprezintă orașul Busan, este numit Templul Beomeosa, aflat pe Muntele Geumjeong, considerat a fi cel mai mare templu din Busan. Mirosul de tămâie înconjoară turiștii atunci când intră în templu. Există o mulțime de atracții situate în interiorul templului Beomeosa, cum ar fi Daewoongjeon. Felinarul de piatră din curtea din față zonei Daewoongjeon este o parte a tezaurului cultural local. Poarta de intrare a templului, poreclită Beomeosa Jogyemun are patru piloni și este adesea considerată a fi cea mai frumoasă poartă de intrare dintre toate templele coreene.

Citește și:  Biserica Sfanta Maria din Sion: Obiective turistice Etiopia - Sion

Busan111

Parcul Taejongdae este marcat ca unul dintre punctele turistice notabile din Busan. Acest parc este renumit pentru plaja sa de rocă, situată la capătul sudic al insulei Yongdo. Există o stâncă unică numită Roca Shinsun ce a fost formată datorită erodării valurilor. Unii turiști pot vedea insula japoneză Tsushima, care se află la 56 km distanță de Taejongdae, într-o zi cu cer senin. Turiștii ce doresc să vadă panorama de la înălțime, ar trebui să viziteze farul alb, numit Mokdo sau Yeongdo unde vor vedea de pe puntea de observație oceanul.

Centrul Cinematografic Busan este gazda oficială pentru Festivalul Internațional Busan (BIFF). BIFF a devenit una dintre cele mai populare festivaluri de film din Asia. Big Roof (sau marele acoperiș) este personalizat cu 42,600 lumini cu LED-uri ce produc o perspectivă splendidă pentru a atrage atenția turiștilor. Există 3 clădiri pentru diferite teme: Cine Mountain este zona multi-funcțională cu un teatru, scenă muzicală, concerte. BIFF Hill este parterul, care poate fi utilizat pentru fiecare festival sau eveniment.

Busan1111

O altă clădire este Double Cone. Ea servește ca un loc intermediar și face legătura între Cine Mountain și BIFF Hill și conține cafenele în aer liber, restaurante și baruri. Vizitatorii pot viziona cele mai recente filme în cinematografe la un preț mic în fiecare zi și filme gratuite în fiecare marți seara. Centrul Comercial Shinsegae este înregistrat în Cartea Recordurilor ca cel mai mare magazin din lume cu 14 etaje. Locul acesta încântă orice turist dornic de cumpărături. Oferă multe facilități, cum ar fi spa, restaurante și săli de jocuri.

Busan11111

Piața Jagalch, cea mai mare piață de fructe de mare din Coreea, este exotică. Numele acesteia vine de la cuvintele Jagal (pietre mici) și chi-ul (un sat de lângă malul marii). În afara pieței, sunt tarabe cu diferite gustări proaspete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.