Santiago de Cali, cunoscut în forma scurtă – Cali, este capitala departamentului Valle del Cauca din Columbia și este al doilea oraș ca mărime al Columbiei, după Bogota, cu o populație de 2,319,655 de locuitori. Fondat în anul 1536 de conchistadorul spaniol Sebastián de Belalcázar, Cali este un important centru economic și industrial. Doar din anul 1930 a început să se dezvolte efectiv, devenind unul dintre principalele centre economice, culturale și industriale al țării și principalul centru urban din sud-vestului columbian.

Cali1

Orașul Cali este situat în Valea Cauca, fiind înconjurat de Munții Western Range, în partea vestică și de Dealurile Farallones de Cali. Orașul este plin cu zone istorice, ce amintesc de dominația spaniolă. Cele mai importante obiective turistice se află în centrul orașului, printre care Bisericile La Merced, La Ermita, Catedrala, Cali Zoo, Iglesia de San Francisco și Palatul Justiției. Un loc ideal pentru promenadă este La Plaza de Caycedo, considerat a fi centrul orașului, piață înconjurată de edificii moderne ca El Edificio Otero, La Catedral și El Palacio de Justicia. În oraș sunt numeroase statui, grădini botanice și parcuri. Cele mai cunoscute statui din Cali sunt cea a lui Cristo Rey, un edifiu înalt de 42 m și cea a lui Sebastian de Belalcazar, fondatorul orașului.

În cartierele Granada și La sexta (sau zona roz), se găsesc o mulțime de restaurante, cluburi de noapte, magazine de lux sau buticuri cu suvenire. Columbienii au un adevărat cult pentru malluri, considerându-le adevărații destinații turistice. Multe dintre malluri sunt construite asemenea unor bulevarde, punând la dispoziția clienților un număr mare de servicii, având un design modern și deținând branduri internaționale și locale de renume.

Cali11

Santiago de Cali este al treilea oraș ca mărime al Columbiei, după Bogota și Medellin.

În calitate de capitală a departamentului, în oraș se află sediile guvernului departamentului Valle del Cauca, Adunarea Departamentală, Tribunalul Departamental, Fiscul General și alte instituții și organizații ale statului. Santiago de Cali a fost unul dintre primele orașe fondate în America după descoperirea continentului. Doar din anul 1930 a început să se dezvolte efectiv, devenind unul dintre principalele centre economice, culturale, industriale al țării și principalul centru urban al sud-vestului columbian.

Cea mai emblematică sculptură este cea a lui Cristo Rey, localizată pe un vârf muntos cu 31de metri înălțime din care doar 5 metri sunt baza. Cele mai bune destinații turistice sunt numeroase. Piața Plaza de Caicedo este numită după un erou local, fiind principalul loc din downtown.

Citește și:  Orasul Marsilia: Obiective turistice Franta - Marseille

Cali111

Parcul Parque del Perro este una dintre cele mai populare arii din oraș, fiind plin de restaurante și baruri, cu o statuie a unui câine în mijloc de la care i-a venit și numele. Strada Avenida San Joaquin și Calle 66 sunt străzi pentru turiști, unde se pot găsi cele mai bune evenimente, spectacole de dansuri rumba, toate cele dorite de vizitatorii orașului.

Monumentul lui Sebastian de Belalcazar, întemeietorul orașului, este cel mai vizitat. Un loc liniștit pentru cei ce iubesc natura este râul Cali, zona fiind înconjurată de restaurante, hoteluri și muzee, cum ar fi Muzeul de Artă La Tertulia. San Antonio este un cartier tradițional, fiind așezat pe un deal, iar la baza sa este Parcul San Antonio. Juanchito este un cartier unde sunt discoteci salsa.

Cali1111

Grădina zoologică Cali Zoo, considerată una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din America Latină, așezată de-a lungul râului, se află alături de grădina botanică fondată de Jorge Enrique Orejuela. Parcul Farallones de Cali oferă celor împătimiți de escaladări spațiul perfect. Parcul Orquideorama Enrique Perez Arbelaer adăpostește o colecție de orhidee, fiind un loc foarte bun pentru a privi păsările. Bisericile istorice reprezintă arhitectura colonială din diferite perioade.

Muzeul Arheologic La Merced, localizat în downtown, este găzduit într-o biserică care prezintă istoria pre-spaniolă a culturilor vechi pre-columbiene. Cerro de las Tres Cruces, este un deal pe care sunt construite trei Cruci, locul oferind o bună priveliște asupra orașului. Biserica Iglesia de San Antonio, este o biserică colonială pe vârful unei deal, de unde se poate privi orașul de sus.

Biserica Barrio de San Antonio, localizată într-un cartier cu arhitectură colonială este, la fel, situată pe un deal mai înalt din oraș, unde în weekend se adună oamenii care vând diferite suvenire, se organizează evenimente, pentru că aici sunt hoteluri și restaurante pentru turiști. Statuia El Gato del Rio este reprezentarea unei pisici uriașe care împreună cu statuia lui Belalcazar, cele 3 Cruci și statuia lui Iisus sunt simboluri ale orașului.

Cali11111

Biserica La Ermita, este în stil gotic și este construită în anul 1678 și renovată în 1930. Cali are multe oferte culturale prin teatrele sale: Teatrul Municipal Enrique Buenaventura, Centrul Cultural Comfandi și Teatrul Jorge Isaacs. La 25 de minute de orașul Cali este zona Pance unde iubitorii de natură și păsări se pot caza, iar lacul Calima aflat la o oră și jumătate de oraș permite practicarea surfului și a pescuitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.