Cartagena (sau Cartagena de Indias) este un oraș de pe coasta de nord a Columbiei, de pe coasta caraibiană și este capitala departamentului Bolivar. Orașul-port are o populație de 892.545 de locuitori. Este al cincilea cel mai mare oraș al Columbiei și al doilea cel mai mare după Barranquilla, din regiune. Orașul a fost fondat în anul 1533 și numit după Cartagena din Spania.

Cartagena1

Așezările din regiune, din jurul Golfului Cartagena au urme ale locuirii timpurii de acum 4000 de ani. În perioada colonială a fost un oraș important în expansiunea și administrarea imperiului spaniol. A fost un centru politic și economic, dar numele său este legat și de activitatea piraților din Caraibe. În anul 1984, orașul, împreună cu zidurile și cu fortăreața, va deveni un sit UNESCO.

Cartagena este un oraş fermecător, aflat pe coasta nordică a Columbiei, fiind plin de clădiri în culori pastelate şi acoperite cu flori Bougainvillea, străzi pietruite şi piețe în aer liber pline de viață. Intrarea în oraș se face prin Poarta Ceasului Turn (Puerta del Reloj) de unde se ajunge în Plaza de los Coches, piața principală, care pe vremuri a fost folosită ca loc unde se vindeau sclavii. În centrul pieței, se află o statuie a lui Pedro de Heredia, un conchistador spaniol care a fondat Cartagena.

Clădirile vechi şi impunătoare sunt dovadă a existenței exploratorilor spanioli care au venit aici în secolul al XVI-lea. Acestea, împreună cu bisericile foarte frumoase sau cu catedralele din oraș, Iglesia de San Pedro Claver, care datează din anul 1580, aflată în Plaza San Pedro de Claver, stau mărturie prin stilul arhitectonic european. În Plaza Santo Domingo, se află o sculptură cu o femeie grasă întinsă, realizată de artistul Fernando Botero; acesta este un obiectiv pe care turiștii se îngrămădesc să-l fotografieze.

Cartagena11

Orașul-port Cartagena are deschidere la Marea Caraibelor în vest și la Golful Cartagena în sud. Unul dintre cele mai admirate și vizitate edificii din Cartagena este zidul de apărare, construit în perioada de dominație spaniolă pentru a apăra locuitorii de pirați și de exploratorii curioși. Aici s-a construit un zid lung de 10 km pentru a apăra orașul, acesta fiind acum într-o stare perfectă, aducând un plus de farmec centrului istoric al Cartagenei.

În orașul vechi sunt numeroase clădiri vechi, din perioada colonială, muzee, biserici, catedrale, balcoane decorate cu superbe flori specifice Americii de Sud. În aceeași zonă se află și o sumedenie de restaurante, terase, cluburi sau baruri. Obiectivele turistice ce nu trebuie ratate sunt următoarele: Palatul Inchiziției (ce este un muzeu în care sunt expuse câteva unelte de tortură înfricoșătoare), Castillo San Felipe de Barajas (un vechi fort ce avea drept scop protejarea orașului de atacul piraților), Muzeul de Aur, Convento de la Popa (o mănăstire veche de 4 secole care este loc de pelerinaj pentru credincioșii din Columbia) sau Monumentul lui Zapatos Viejos ( o pereche de bocanci vechi din bronz).

Citește și:  Manastirea Studenica: Obiective turistice Serbia - Studenica

Cele câteva plaje de corali sunt protejate prin lege. Alte plaje ce au mare căutare printre turiști sunt Boquilla și Manzanilla. Fiind un oraș latin, dansul este un obicei comun pentru locuitorii săi, astfel că la începutul lunii martie are loc Festivalul Muzicii Caraibelor, iar vara Cartagena devine orașul cu cele mai multe frumoase femei din Columbia, aici având loc concursul de frumusețe Miss Columbia.

Cartagena111

Mâncărurile locale sunt variate și gustoase, cu o ușoară influență spaniolă. Băuturile nealcoolice, gazoasese se numesc gaseosa. Felurile naționale includ ajiaco (care este o tocană de pui cu cartofi, smântâna, porumb și capere), arepas (niște clătite de porumb fără sare, consumate în loc de pâine), bandeja paisa (ceva carne cu cassava, orez, banane prăjite și fasole roșie) și fructele de mare, care sunt o specialitate caraibiană. Canelazo este un cocktail pe bază de rom, care se consumă fierbinte sau rece.

Alte locuri atractive pentru turiștii sosiți în oraș sunt treptele La Popa Mount, Castelul San Felipe de Barajas, zidurile Cetății Cartagena sau Coloanele Las Bóvedas care fac parte din orașul vechi, marea fiind vizibilă de pe această structură. Acestea sunt construite ca donjoane și sunt localizate între fortul Santa Clara și Santa Catalina.

Teatrele existente aici sunt numeroase: Teatrul Heredia, deschis din anul 1911, care a fost o perioadă abandonat, apoi redeschis în anul 1990, Universitatea de Cartagena, Aula Maxima, fondată la începutul secolului al XIX-lea și încă cele 100 de companii de teatru și dans care atrag vizitatorii pentru spectacolele lor.

Cartagena111

Zona Bocagrande (sau „gură mare”) este locul unde există facilități turistice, hoteluri, restaurante, cluburi de noapte și galerii de artă. Tot aici, sunt plaje, micul Lac Laguito și Castelul Castillogrande, sau Big Castle, proaspăt renovate, fiind puncte de referință pentru turiștii din oraș. În centru este o statuie a Fecioarei Maria. Parcul Centenario a fost construit în anul 1911 pentru a comemora un secol de independență. Între timp, în parc sunt adăpostite și câteva șopârle și maimuțe într-un mic sanctuar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.