Se află în partea de est a Indiei și reprezintă capitala statului Tamil Nadu. Orașul Chennai a fost cunoscut, sute de ani la rând, sub denumirea de Madras. Abia în anul 1996, orașul a schimbat denumirea în Chennai, conform numelui după care era cunoscută regiunea de către localnici. Este locul în care ar fi murit și ar fi fost îngropat Apostolul Toma, cel care a propovăduit Evanghelia pe teritoriile Indiei.

Chennai1

Istoria localității începe cu mult timp în urmă; încă din primul secol al erei noastre, Chennai făcea parte dintr-un provincie stăpânită de puternica dinastie Chola. Portughezii au ajuns pe coasta localității în prima jumătate a secolului XVI și au întemeiat un port. Totuși, britanicii sunt considerați fondatorii actualului oraș Chennai. În anul 1639, pe coasta Coromandel a golfului Bengal, britanicii au cumpărat o parcelă destul de mare de pământ pe suprafața căreia au construit un palat și ulterior celebrul fort St George, devenit centrul administrativ al orașului. Fortul a învins trecerea timpului și astăzi reprezintă locul în care funcționează în prezent câteva dintre instituțiile cele mai importante ale orașului.

Din punct de vedere al turismului, Chennai este o destinație fascinantă, unde plajele cu peisaje de vis se împletesc cu numeroase edificii religioase, monumente istorice și centre culturale ce atrag vizitatori din toate colțurile lumii.

Chennai11

Fortul George este considerat unul dintre obiectivele cele mai importante pentru Chennai. Se păstrează sub forma unui palat sau unei reședințe oficiale, aspectul militar, de fort, fiind estompat de-a lungul sutelor de ani și etapelor de restaurare la care a fost supusă construcția. Este un loc plin de viață, căci înăuntru se găsește Muzeul Fortului, cu fascinante colecții de artefacte de pe vremea întemeierii orașului, în general obiecte militare, dar și diverse lucruri ce evocă stilul de viață local pe perioada coloniei britanice. Tot în cadrul fortului St George din Chennai funcționează câteva birouri administrative ale statului; biblioteca publică pune la dispoziția vizitatorilor o serie de manuscrise rare în lume.

Din punctul de vedere al muzeelor, orașul Chennai dispune de numeroase centre culturale. Cele mai cunoscute sunt Galeria Națională de Arte, Muzeul Guvernamental și Planetariul Birla.

Religia este una dintre laturile cele mai importante ale vieții din Chennai. Ca dovadă, există foarte multe biserici creștine, dar și temple și chiar moschei. Cea mai veche biserică creștină din India este cea înființată de către britanici, chiar în perimetrul fortului St George. Este vorba despre Biserica Sfintei Fecioare Maria, construită în anul 1680 din piatră, evitându-se pe cât posibil lemnul. Dispune de o navă și două culoare, iar acoperișul a fost construit în așa fel încât să reziste bombardamentelor. De regulă, trasul cu tunul asupra bisericii avea efect de ricoșeu. Altarul este dominat de fresca „Cina cea de Taină” despre care se crede că ar fi fost realizată de însuși Raphael.

Citește și:  Cehia: Obiective turistice Cehia - Praga

Chennai111

Capela Sfântului Toma rămâne totuși principala atracție turistică religioasă a orașului Chennai. Se crede că a fost înălțată direct peste locul de îngropăciune al Apostolului lui Iisus. Capela datează din secolul XVI, însă forma actuală, de adevărată catedrală romano catolică i-a fost dată în secolul XIX. Este vorba despre o construcție în stil neogotic. Chiar în apropierea capelei se găsește și Muntele Sfântului Toma, o colină înaltă în vârful căreia a fost martirizat Sfântul Apostol. Catedrala dispune și de un muzeu dedicat Sfântului Toma, iar înăuntru sunt expuse artefacte de pe vremea propovăduirii Evangheliei în India.

Moscheea Wallajah este cea mai mare din Chennai, sub forma unei construcții grandioase, din granit cenușiu, înălțată la finalul secolului XVIII. Are două minarete și o cupolă impresionantă. Ca și stil arhitectural, este vorba despre o combinație de stil iranian, islamic și indian. În prezent, împrejurimile moscheii au devenit spații culturale și religioase, adăpostind săli de rugăciune, cursuri teologice și locuri de întruniri pe perioada ceremoniilor.

Printre cele mai importante temple se regăsesc: templul Parthasarathy, (din secolul VIII), templul Kapaleeswarar (cu un bazin de apă la interior), templul Karaneeswarar, (dedicat lui Shiva).

Chennai1111

Parcurile din orașul Chennai reflectă respectul și dragostea pentru natură. Orașul este plin de parcuri amenajate sub forma unor grădini publice, fiecare cu specificul ei. În parcul Pallikaranai a fost creat un adevărat ecosistem acvatic, datorită solului mlăștinos; este locul preferat al celor mai multe specii de păsări migratoare, dar și specii de păsări pe cale de dispariție. Parcul Național Guindy are o suprafață restrânsă, în schimb dispune de un număr mare de păsări rare în lume și amfibieni. Parcul Şerpilor a fost înființat special pentru a oferi adăpost mai multor specii de șerpi, țestoase și șopârle.

Pentru turiști însă, cele mai atrăgătoare spații în natură sunt plajele, amenajate cu multă grijă pentru confortul vizitatorilor. Plajele din Chennai, India, sunt renumite pentru peisaje, servicii și atmosfera relaxată. Cele mai apreciate sunt plajele Marina, Covelong și Elliot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.