Concepcion este un oraș din Chile, capitala provinciei cu nume omonim și a regiunii Bío-Bío. Are o populație de 212.003 de locuitori. Suprafața totală este de 221,6 kilometri pătrați. Este situată la 515 km de orașul Santiago de Chile.

Concepcion1

Concepcion a fost fondat la data de 5 octombrie 1550 de cuceritorul spaniol numit Pedro de Valdivia.

Concepcion este un important oraș universitar din Chile. În Orașul Concepcion există mai multe universități. Cele mai importante sunt Universidad de Concepcion, Universidad del Biobio și Universidad Catolica de la Santisima Concepcion.

Concepcion este unul dintre cele mai dezvoltate orașe port din Cjile, cu o populație de 300.000 de locuitori. Acesta a fost fondat în anul 1550, de către spanioli în care Central-Vestică a țării.

Concepcion11

Din păcate, Concepcion a fost distrus de către cutremure și tsunami-uri de nenumărate ori, de-a lungul anilor, orașul fiind reconstruit de multe ori aproape în totalitate. Recent, în anul 2010, un cutremur de 8,8 grade pe scara Richter a zguduit orașul, omorând peste 500 de oameni și distrugând peste 25% dintre clădiri.

Citește și:  Calea ferata din Himalaya: Obiective turistice India - Darjeeling

Orașul Concepcion este unul dintre cele mai călduroase din țară deoarece temperatura medie anuală este de 19 grade Celsius. Peste 80% din numărul total de precipitații au loc în perioad mai-octombrie.

Din punct de vedere economic, Concepcion se bazează pe industria de fabricație, acest oraș fiind unul dintre cei mai importanși exportatori interni din America de Sud.

La Concepción

Chiar dacă, de-a lungul anilor, Concepcion a fost lovit de cutremure și tsunami-uri, el s-a regăsit de fiecare dată crescând, ușor dar treptat din punct de vedere economic. Centrul orașului este plin de atracții pentru turiști, de la restaurante de 5 stele, până la cluburi ce luminează viața de noapte. Orașul Concepcion este frumos tocmai pentru că de fiecare dată a renăscut din propria lui cenușă și a devenit mai frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.