Dallas este cel de-al treilea mare oraș al statului Texas și cel de-al nouălea oraș, ca dimensiuni, al Statelor Unite ale Americii. Totodată, Dallas face parte din cea mai mare zonă metropolitană a regiunii sudice, cunoscută sub numele de Dallas-Fort Worth.

Dallas1

Vigoarea orașului Dallas se reflectă atât în cultura și arta locală, cât și în edificiile arhitecturii moderne. Orașul a fost înregistrat oficial în anul 1841, însă, a primit statului de oraș în anul 1856. În vremea aceea, orașul însuma un total de 20 de străzi ce se desfășurau pe o suprafață totală de 256 de hectare.

Cu toate că orașul Dallas era cunoscut drept un centru petrolier important al Statelor Unite ale Americii, numele acestuia a căpătat recognoscibilitate în urma difuzării, în anii `80, la nivel internațional, a serialului de televiziune Dallas.

Pe lângă industria petrolieră, un alt factor ce a ajutat la dezvoltarea rapidă a orașului este constituit de calea ferată. Acest aspect, a jucat un rol crucial în dezvoltarea economică a orașului, dar și în poziționarea acestuia în mintea tutoror. Ulterior, în anul 1960, s-a hotărât construirea unui aeroport, ce avea să transforme orașul Dallas în unul dintre cele mai importante orașe ale Statelor Unite ale Americii.

Dallas11

Cu toate că orașul Dallas are un climat subtropical (temperatura maximă absolută înregistrată este de 43 de grade Celsius, iar temperatura minimă absolută înregistrată este de minus 7 grade), în interiorul Statelor Unite ale Americii, Dallas este cunoscut drept un oraș al abundenței, acesta având un număr impresionant de centre comerciale.

Gastronomia orașului Dallas este recunoscută prin mixul de ingrediente texano-mexicane. Printre preparatele de renume ale zonei se numără celebrul barbecue și frozen margarita. Astfel, turiștii sunt invitați să urmeze sunetul mașinii de sfărâmat gheața și mireasma puiului fajita Tex-Mex.

Citește și:  Lacul Inari: Obiective turistice Finlanda - Sami

Pe lângă toate acestea, orașul Dallas este cunoscut și pentru evenimente ce au șocat întreaga lume. Printre acestea putem aminti asasinarea, în centru orașului, pe data de 22 noimbrie 1963, a președintelui John F. Kennedy.

Dallas111

Nici din punct de vedere cultural-artistic, orașul Dallas nu se lasă mai prejos decât marile orașe ale Statelor Unite ale Americii.

Zona de nord a orașului adăpostește districtul de artă, loc unde se află Muzeul de Artă din Dallas, Morton H. Meyerson Symphony Center, Dallas Symphony Orchestra, Dallas Wind Symphony, Centrul de Sculptură Nasher¸ Colecția de artă asiatică Trammell and Margaret Crow și multe altele.

Unul dintre cele mai cunoscute evenimente din orașul Dallas este State Fair of Texas, ce se desfășoară în fiecare an, încă din 1886, în parcul Fair. Un alt eveniment major este reprezentat de festivalul Cinco de Mayo, parada de Saint Patrick și festivalul de mâncare grecească.

Dallas1111

Atât locuitorii, cât și cei ce vizitează Dallasul se pot bucura din plin de spațiile verzi, acestea adăpostind peste 400 de parcuri ce se desfășoară pe o suprafață totală de 85 de kilometri pătrați.

Fără doar și poate, cei ce ajung în Dallas trebuie să viziteze și să cineze în Turnul Reunion. De asemenea, nostalgia îi va conduce pe cei ce au îndrăgit serialul Dallas în celebrul loc unde au fost filmate multe dintre episoadele acestuia, Southforth Ranch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.