Darwin este capitala teritoriului de nord al Australiei. Situat pe malul Mării Timorului, Darwin este cel mai mare oraș din zonă (112 km²) cu o populație de 136.245 locuitori. Dar totodată este și cel mai nordic și mai mic oraș dintre capitalele australiene. Darwin a fost o așezare de coloniști mică care a devenit unul dintre cele mai moderne orașe din Australia. Apropierea de Asia de Sud a făcut din oraș o legătură importantă pentru Indonezia, Timorul de Est și Oceania prin aeroportul său. Orașul a fost întemeiat în anul 1891, fiind de trei ori distrus de cicloanele care bântuie în regiune.

Orasul Darwin1

El este considerat poarta Asiei, fiind punct de plecare pentru turiști precum Parcul Național Litchfield, Katherine George si faimosul Parc Național Kakadu, care se întinde pe multi kilometri între Darwin și Katherine sau Ținutul Arnheim, Insula Grote Eyland și Insulele Tiwi. Zona orașului Darwin este casa veche a tribului Larrakia care aveau drumuri comerciale în Asia, în sudul și vestul continentului Australia s-au descoperit o serie de povești ancestrale din diferite zone pe care localnicii le-au vizitat și le-au adus cu ei când s-au întors acasă.

Olandezii au vizitat pentru prima oară coasta și ei sunt cei care au creat primele hărți cu aceste zone. La data de 9 septembrie 1839 coloniștii britanici ajung cu nava „HMS Beagle” în golful Darwin, John Clements Wickham și John Lort Stokes erau cei care făceau măsurători cartografice. Aceștia numesc locul unde au ancorat Port Darwin care a fost deja vizitat între anii 1831-1836 de tânărul naturalist Charles Darwin în drumul său spre Insulele Galapagos. La data de 5 ianuarie 1869 este întemeiat în acest loc orașul Palmerston (după numele primului ministru al Marii Britanii de atunci) pentru realizarea rețelei telegrafice din nordul Australiei cu 135 de oameni.

Orasul Darwin11

Găsirea aurului aici a făcut ca localitatea să crească. Ulterior, prin anii 1911, localitatea va fi redenumită Darwin, la început aparținând de Australia de Sud, ca în anul 1978 să devină capitala teritoriului de nord. Rolul orașului crește în timpul celui de-al doilea război mondial, când, de teama unei invazii japoneze, 2000 de locuitori vor fi evacuați și 32.000 de soldați ai aliaților vor staționa în oraș. La 19 februarie 1942 orașul va fi bombardat și distrus complet de 188 de avioane japoneze. În timpul bombardamentului au murit 243 de persoane, civili și soldați, acest bombardament fiind primul atac militar de la înființarea statului australian. În 1959 Darwin a dobândit statutul de oraș oficial.

În 1974 un ciclon a ucis 71 de persoane și a distrus 70% din oraș, multe din clădirile vechi ale așezării fiind afectate (muzeul orașului prezintă orașul dinainte și după trecerea ciclonului devastator). S-a reconstruit întregul oraș și la 20 km s-a dezvolta suburbia Palmerston în anii 1980. În anul 2002 s-a completat calea ferată între Adelaide și Darwin, adică între nordul și sudul continentului australian cu distanță de 1420 km. Din decembrie până în aprilie sunt furtuni numeroase, umiditatea aerului atingând frecvent 70%, de aceea Darwin este numit și capitala mondiala a fulgerelor.

Citește și:  Domul Bombei Atomice: Obiective turistice Japonia - Hiroshima

Darwin111

Orașul este întins între Golful Francez la est și Golful Cullen spre vest. Festivalurile din oraș sunt dedicate comediei, dansului, teatrului, muzicii, filmului și artelor vizuale cat și muzicii locale, NT Indigenous Music award, comunității grece, Festivalul Grecesc Glence, comunității indiene, India @Mindil, festivalul anului nou chinezesc, festivalul Seabrize ( pentru talente locale), Festivalul pentru sâmbătă familiilor, Festivalul Speargrass care celebrează un stil de viață anume, Festivalul Regatei din doze de bere care organizează un concurs cu bărci din doze de bere, Cupa de Călărie, un rodeo și un concurs de legat crabii de noroi ?!, o cursă numită World Solar Challenge care atrage din 1987 mai multe rase și nații care se întrec.

Atracțiile orașului sunt plajele Casuarina și Mindil cu piețele cu același nume. Între lunile octombrie și mai nu se poate face plajă datorită meduzelor ucigașe. Crocodilii de apă sărată sunt prezenți în apele din jurul orașului și chiar în portul Darwin. Peștele baramuda este cel mai căutat aici pentru că este organizat un concurs pentru prinderea sa în Râurile Mary, Daly și East Aligator.

Lacul Alexander
Lacul Alexander

Lacul Alexander este un lac artificial creat pentru înot, localizat în rezervația East Point Reserve, fără meduze și fără crocodili. Cele mai interesante atracții turistice din Darwin sunt: Muzeul de Artă și Știința Northern Territory, cu multa artă aborigenă locală și din Insula Tiwi, Grădina Botanică, Centrul Muzeal Australian Aviation Heritage, Golful Fannie Bay Goal cu vestigii istorice dintr-o fostă închisoare de muncă din secolul al XIX-XX-lea și Deck Chair Cinema, cinematograful din aer liber, unde se rulează filme doar în sezonul uscat.

Grădinile și parcurile orașului includ Grădina Botanică, Parcul George Brown Darwin, Rezervațiile East Point și Knuckey Lagoons Conservation, Casuarina Coastal Reserve, Parcul Național Charles Darwin și Leanyer Recreation, Plaja Nightcliff, Parcul Bicentennial și Grădinile Jingili Water. Datorită vremii destul de capricioase, aici fiind 6 anotimpuri, turiștii preferă să viziteze orașul în lunile aprilie și septembrie.

În fiecare seară de joi și duminică, din aprilie până în noiembrie, piețele de pe plaja Mindil reprezintă un loc ideal de explorat. Exista diferite feluri de mâncare, obiecte meșteșugite, animatori din diferite culturi, se poate face picnic. Tot aici se afla și Muzeul Militar Darwin. Izvoarele Berry (la o oră de condus de oraș) sunt un loc minunat în care se poate observa viața sălbatică a faunei locale, se poate înota în apă în sezonul uscat sau se poate face o plimbare.

Casuarian Square
Casuarian Square

Pentru cumpărături exista zona Casuarian Square pentru care există transport gratuit dus-întors de la hoteluri din oră în oră. Darwin este foarte divers din punct de vedere etnic, aici fiind reprezentate peste 50 de naționalități. O pătura matlasată brodată, uriașă, expusă în biblioteca Northern Territory din Casa Parlamentului, realizată de oameni care au locuit aici în anii ’40, spune povestea orașului Darwin din timpul celui de-al doilea război mondial, fiind un exponat unic în lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.