Orașul Didim este un oraș din vestul Turciei, situat la malul Mării Mediterane. Orașul are o suprafață de 333 de kilometri pătrați și o populație ce nu depășește 40.000 de locuitori. Didim este situat în partea nordică a Golfului Gulluk, la doar 30 de kilometri distanță de orașul Bodrum.

Didim11

Cunoscut pentru plajele nisipoase și pentru apa limpede a Mării Mediterane, în ultimii ani, orașul Didim a devenit un fel de refugiu pentru locuitorii marilor orașe din zonă, aceștia construindu-și aici case de vacanță cu plaje private.

Asemenea orașelor portuare de la Marea Mediterană, și trecutul orașului Didim a fost marcat de mai multe civilizații antice. Printre acestea, se numără civilizația lyciană, cea persană, cea bizantină și, nu în ultimul rând, cea otomană.

Didim

Principalele obiective turistice ale acestui oraș sunt ruinele Templului lui Apollo – distrus în timpul Razboaielor Persane și reconstruit de Alexandru cel Mare sau ruinele orașului antic Miletos, care includ un teatru antic, Băile Sf. Faustina și Templul lui Serapis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.