Orașul Edirne se află pe coasta europeană a Turciei, fiind situat la doar 15 kilometri de granița cu Grecia și la doar 20 de kilometri de cea cu Bulgaria. Suprafața orașului este de 820 de kilometri pătrați, iar populația acestuia numără nu mai puțin de 162.000 de locuitori.

Datorită poziționării sale geografice, la punctul de intersecție al celor trei țări, Grecia, Bulgaria și Turcia, orașul Edirne a fost considerat de către istoricul John Keegan locul unde s-au purtat cele mai multe războaie. Încă de la începuturile sale, acest teritoriu a fost locul a nu mai puțin de 16 războaie sau asedii.

Orașul Edirne a fost întemeiat de împăratul roman Hadrian, cucerit în 478 de goți, iar în 1362 de turci, urmând ca în perioada 1365 – 1453, Edirne să fie capitala Imperiului Otoman. Aici, armatele romano-bulgare i-au înfrant pe cruciații Imperiului Roman în 1205.
În general, situația și evenimentele care au avut loc în această zonă s-au răsfrânt și asupra poporului român. În anul 1829, la Edirne, s-a încheiat Pacea de la Adrianopol prin care Țările Române și Moldova și-au câștigat independența față de monopul turcesc asupra comerțului.

Citește și:  Orasul Lahti : Obiective turistice Finlanda - Lahti

Dintre toate obiectivele turistice ale orașului Edirne, se remarcă Moscheea Selimiye, construită între anii 1569 și 1575, în timpul domniei sultanului Selim al II-lea. Construcția, cu o arhitectură clasică otomană, are o înălțime de 43 de metri, iar cele 4 miniarete care o delimitează la colțuri, măsoară 83 de metri înățltime. În anul 2011, Moscheea Seelimiye a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Alte obiective turistice ale orașului sunt Podul Sultanului și Biserica Sf. Constantin și Elena.

Economia orașul Edirne este susținută în mare parte de agricultură. Datorită terenului fertil din zonă, aici sunt cultivate foarte multe plante, cum ar fi: porumb, floarea soarelui, orez, sfeclă de zahăr, roșii și pepeni. De asemenea, în zonă se practică pescuitul și vânatul.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.