El Paso este situat în partea de vest a statului Texas, la granița cu Mexic. Acesta se desfășoară pe o suprafață totală de 663 de kilometri pătrați și, conform recensământului din anul 2013, are o populație de 674, 433 de locuitori, fiind situat pe locul 19 în topul celor mai populate orașe ale Statelor Unite ale Americii.

El Paso1

Numele orașului este ales simbolic, acesta însemnând granița. De asemenea, orașul este străbătut de râul Rio Grande, iar împreună cu orașul Jurez din Mexico, formează cea mai mare zonă metropolitană din emisfera vestică, unde se vorbesc două limbi.

Situat la 1200 de metri deasupra nivelului mării, orașul El Paso are un climat semi-arid, cu veri calde și ierni blânde. Temperatura variază de la 12 la 2 grade Celsius în luna ianuarie, la 20 – 36 de grade Celsius în lunile iunie, iulie și august. Umiditatea este foarte scăzută în El Paso, soarele strălucind peste 300 de zile pe an, fapt ce a oferit orașului pseudonimul de Sun City. Media anuală de precipitații este de 250 mm, multe zone din El Paso fiind inundate în timpul furtunilor de vară. În timpul verii, în lunile iulie și august au fost înregistrare averse de 380 mm.

El Paso11

Transportul în interiorul orașului se efectuează cu autobuzele locale, El Paso dispunând de un sistem de autobuze (Sun Metro Mass Transit System) destul de complex, ce asigură transferul locuitorilor către zonele de interes comun. De asemenea, orașul El Paso dispune și de un sistem feroviar inaugurat recent, mai exact în anul 2009.

Citește și:  Orasul Ratnagiri: Obiective turistice India - Ratnagiri

Orașul El Paso găzduiește anual câteva evenimente și festivaluri de interes major. Printre acestea se numără Amigo Airsho, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente aviatice din întreg statul Texas. De asemenea, localnicii participă anual, la sfârșitul lunii iunie, la Great River Raft Race. Cei ce vizitează orașul El Paso pot lua parte la spectacolul de rodeo oferit de South Western International PRCA Rode și, nu în ultimul rând, se pot energiza în cadrul festivalurilor Neon, Texas Showdown, Sun City, Plaza Classic Film Fest, KLAQ BallonFest, El Paso Downtown Street Festival, Music Under The Stars, Cool canyon Nights, Alfresco Fridays și altele.

El Paso111

Centrul orașului El Paso este invadat de centre comerciale, aici regăsindu-se multe dintre marile branduri ale lumii. De asemenea, tot în centru orașului El Paso se află Galeria San Ysidro, ce adăpostește o colecție impresionantă de piese de artă și mobilier.

Pe lângă toate acestea, turiștii pot intra în contact cu cultura locală, vizitând Muzeul de Artă și Muzeul Border Patrol. Muzeul de Artă a fost fondat în anul 1959 și este singurul muzeu de acest fel pe o rază de aproximativ 250 de mile. Acesta este vizitat de peste 100.000 de turiști anual și găzduiește lucrări de o frumusețe aparte. În ceea ce privește Muzeul Border Patrol, acesta a fost construit în anul 1979 și adăpostește o colecție fascinantă de arme, vehicule, instrumente și accesorii de război. Clădirea în care este amenajat muzeul a fost restaurată între anii 1992 și 1994, muzeul fiind închis pe întreaga perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.