Orașul Fort Worth este situat în zona nord-centrală a statului Texas, în imediata apropiere a orașului Dallas. Acesta se desfășoară pe o suprafață totală de 904 kilometri pătrați și, conform recensământului din anul 2013, are o populație de 792, 727 de locuitori.

Fort Worth1

Fort Worth a fost fondat în anul 1849, având inițial drept principal scop apărarea acestei zone în timpul Războiului Mexico-American. Orașul s-a dezvoltat destul de greu, acesta trecând printr-o perioadă de stagnare și, de asemenea, prin nenumărate hazarde naturale. Odată cu dezvoltarea industriei, Fort Worth a devenit un centru economic important de care se leagă o serie de evenimente remarcabile din viața politică americană. De asemenea, fuziunea cu orașul Dallas și constituirea metroplexului Dallas – Fort Worth, a dinamizat considerabil economia locală.

Datorită amplasării în zona nord-centrală a statului Texas, orașul Fort Worth dispune de un climat sub-tropical, cu veri călduroase, dar ploioase (temperatura medie este de 29 de grade Celsius vara, iar temperatura maximă înregistrată este de 45 de grade Celsius) și ierni aspre cu temperaturi ce scad cu mult sub 0 grade.

Fort Worth11

Cultura și tradițiile locale sunt puternic influențate de tradiționalismul și patriotismul american. Cei ce vizitează orașul Fort Worth pot urmări spectacole recunoscute pe plan internațional în cadrul teatrelor: Bass Performance Hall, Casa Manana, Stage West Theatre, Jubilee Theater și Circle Theater. De asemenea, pentru a cunoaște mai bine cultura locală, turiștii trebuie să viziteze neapărat muzeele: Kimbell Art Museum, Amon Carter Museum of American Art, Modern Art Museum of Fort Worth, Sid Richardson Museum, Fort Worth Museum of Science and History, National Cowgirl Museum and Hall of Fame, Millitary Museum of Forth Worth, Texas Civil War Museum, Texas Cowboy Hall of Fame și Fort Worth Stockyards Museum.

Citește și:  Republica Singapore: Obiective turistice Singapore - Singapore

În cazul în care turiștii vor să se relaxeze în spațiu deschis, aceștia se pot bucura de spectacolele live oferite de Fort Worth Symphony Orchestra și Fort Worth Opera. De asemenea, orașul Fort Worth este recunoscut și apreciat și pentru parcurile sale.

Dintre acestea trebuie să menționăm Parcul Zoologic, care adăpostește peste 5000 de animale și care a fost numit de cei de la revista Family Life the top zoo in the nation; Grădina Botanică și Fort Worth Nature Center.

Fort Worth111

Pe lângă toate acestea, trebuie să menționăm, faptul că cetățenii orașului Fort Worth sunt fani înfocați ai echipei locale de fotbal feminin, Horned Frogs, care participă activ în competițiile avizate de NCAA Divizia I.

La fel ca în majoritatea orașelor din America, transportul în comun se efectuează prin intermediul sistemelor de autobuze locale. Însă, Fort Worth dispune și de un sistem feroviar electric, ce efectuează curse interurbane. Totodată, orașul Fort Worth beneficiază și de un sistem de autoturisme publice electrice (încă din 1876), ce reduc poluarea și eficientizează transportul în comun.

Fort Worth1111

Orașul Fort Worth se remarcă prin clădirile ce prezintă un stil art deco și prin istoria și cultura locală, ce imprimă un aer distinct, perfect pentru a fi descoperit într-o escapadă de tip city break. Forfota orașului se ascunde de soarele torid ce pare să nu obosească niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.