Reprezintă capitala statului Guyana și cel mai mare centru urban al țării. Orașul Georgetown a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea, în regiunea Demerara Mahaica, pe țărmul Oceanului Atlantic. A luat numele regelui George al III-lea al Marii Britanii, deși inițial se numea Stabroek. În prezent, orașul Georgetown găzduiește principalele birouri executive ale statului; guvernul și parlamentul funcționează tot în clădirile capitalei.
În ceea ce privește turismul, orașul Georgetown este un important centru cultural, dar și un loc fermecător, plin de viață, de veselie și culoare. Obiectivele turistice sunt de ordin natural, cultural și istorico – religios.
Catedrala St. George din Georgetown, Guyana se numără printre cele mai înalte construcții religioase de lemn din lume, măsurând peste 43 de metri înălțime. Este considerată monument național, fiind o construcție de secol al XIX-lea, în stil gotic, cu numeroase arcade și coloane. Interiorul este fascinant, mai ales sub aspectul vitraliilor ale căror culori se reflectă minunat în lumina soarelui. Pe vitralii sunt redate scene emoționante în special din Noul Testament: Patimile lui Iisus, moartea pe Cruce și apoi Învierea. Un element spectaculos îl reprezintă candelabrul făcut cadou catedralei de către regina Victoria a Marii Britanii. Catedrala aparține bisericii Anglicane.
Piața Stabroek este cea mai cunoscută piață din orașul Georgetown, Guyana, mai ales sub aspect istoric. A fost înființată oficial în anul 1880, deși locul era deja cunoscut ca piață centrală a orașului cu mult timp înainte. Reprezintă un obiectiv turistic deosebit, căci este construită cu foarte mult timp în urmă, iar stilul arhitectural este inspirat de epoca victoriană. Piața Stabroek se întinde pe o suprafață de 7000 metri pătrați și dispune de un turn cu ceas, foarte pitoresc. Aici vin zilnic comercianți cu mărfuri dintre cele mai diverse. Sunt la mare căutare, mai ales de către turiști, îmbrăcămintea și bijuteriile, locul fiind recunoscut pentru aur și diamante.
Există și un bulevard recunoscut pentru magazinele sale nenumărate. Se cheamă Regent Street și este locul preferat de turiștii care nu apreciază atmosfera haotică tipică piețelor și bazarului. De-a lungul bulevardului Regent, sunt deschise magazine unde se vând atât produse locale, cât și marfă de proveniență internațională.
Cele mai multe restaurante, cafenele, cluburi de noapte și baruri vesele se găsesc pe strada Sferiff, cunoscută drept bulevardul distracției din orașul Georgetown, Guyana.
Podul Demerera se constituie și el într-un obiectiv turistic al capitalei, traversând râul cu același nume. Podul are și o bandă pentru pietoni. Măsoară aproape 2000 de metri lungime, dar este o construcție relativ recentă, începută în anul 1976 și finalizată doi ani mai târziu.
Muzeul Național Guyana se găsește în Georgetown și reprezintă principala atracție culturală a orașului. A fost inaugurat în anul 1868, pentru a servi drept cămin oficial al artelor, științei și industriei naționale a statului Guyana; o parte dintre colecțiile foarte numeroase au fost, câțiva ani mai târziu, depozitate și într-una dintre clădirile Bibliotecii publice. În 1945, un incendiu devastator a distrus câteva dintre încăperile muzeului, însă colecțiile din clădirea Bibliotecii nu au fost atinse de flăcări. Astfel, multe dintre exponate au fost salvate. Clădirea muzeului național a trecut printr-o etapă de restaurare și a fost redată publicului după anul 1951. În prezent, atrage foarte mulți dintre vizitatorii orașului Georgetown, prin prisma colecțiilor locale foarte interesante: machetele unor construcții din epoca colonială, echipamente de minerit, pipe pentru tutun, sticle folosite ca metodă de transmitere a mesajelor pe mare, hărți marine, colecții de fotografii vechi, sculpturi, exponate de istorie a naturii.
În orașul Georgetown din Guyana spațiile verzi sunt amenajate sub forma unor adevărate comori naturale. Nu degeaba capitala este denumită orașul grădină din Guyana. Grădinile Promenadei sunt printre cele mai apreciate de turiști. Au fost amenajate pe un loc istoric, unde la 1823 s-a sfârșit în sânge o revoltă a sclavilor. În prezent, grădinile Promenadei sunt un loc public destinat momentelor de destindere în natură și desfășurării unor evenimente omagiale. Au fost construite în 1850, din bani donați de localnici. În mijlocul grădinilor se află statuia pacifistului Mohandas Gandhi; de peisaj s-a ocupat un specialist din Trinidad.
Grădina Botanică a orașului Georgetown din Guyana a fost construită în 1880, pe locul unui fost lac care a trebuit drenat. S-a adus pământ din mai multe colțuri ale țării și a fost amenajat un adevărat paradis al plantelor și animalelor. Au fost amenajate și două lacuri micuțe, artificiale, peste care au fost amplasate poduri din fier forjat, cu aspect romantic. Unul dintre poduri se cheamă Podul Sărutului. Aici pot fi văzute o serie de păsări exotice și gălăgioase; pentru animale a fost construită o mică grădină zoologică, chiar în mijlocul grădinii botanice. Este preferat de localnici pentru socializare, cât și pentru desfășurarea petrecerilor de nuntă.
Zidul mării este totuși cea mai romantică destinație din Georgetown, Guyana. Reprezintă un perete construit chiar pe țărmul oceanului, ca sistem de apărare împotriva valurilor apei.