Guantánamo este un oraș-port în sud-estul Cubei, capitala provinciei cu același nume. Portul care il deservește se numește Caimanera și se află lângă o bază americană. Orașul este înconjurat la nord de munții Sierra Maestra, the marea Caraibelor la sud și golful Guantanamo, traversat de o serie de râuri Guantánamo, Yateras, Guaso, San Andrés și Sabanalamar.

Guantamo1

La 15 km de oraș este baza militară americană , în golful cu același nume, loc ocupat din anul 1898 de către americani de la spaniolii care stăpâneau insula. Este locul în care se află baza americană de detenție. Guantánamo are o populație de aproximativ 250.000 locuitori pe o suprafață de 741 km2. Nu este un loc turistic, dar se află în drumul dintre Santiago de Cuba spre Baracoa.

Guantánamo este un oraș industrial care se diversifică și crește de la o zi la alta. Dacă Fidel Castro a considerat prezența bazei militare un mare inconvenient, nu a putut fi mutată. Statele Unite a incercat să plătească 4000$ anual pentru chiria terenului, dar Castro a refuzat din mândrie. Orașul își desfășoară activitatea ca și cum nimic nu deranjează în zonă, locuitorii ignorând prezența americană. Este oraș universitar. Este un loc notabil mai mult prin învecinarea cu Baza militară americană de la Guantánamo Bay decât ca un oraș destinație turistică..

Închisoarea americana Guantánamo Bay, din Cuba, a fost înființată după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Inițial, ea trebuia să fie doar un centru de detenție temporar, dar după aproape doi ani a fost transformată într-o inchisoare permanenta pentru cei 660 de adulti si trei copii care sunt ținuti într-o „gaura neagra“ legala, fara nici o legătura cu lumea exterioara si fără vreo idee daca vor fi acuzați sau eliberati.

Guantamo11

Fondat în anul 1819, așezarea a fost numită Santa Catalina del Saltadero del Guaso până în anul 1843. Refugiații francezi care au eliberat sclavii din insula Haiti au participat la colonizarea zonei și aua dus multe caracteristici culturale și arhitecturale. Catalanii sunt și ei dintre cei care au colonizat orașul.

În oraș ca activitate comercială sunt măcinarea și prăjirea cafelei, măcinarea zahărului, producerea ciocolatei, a lichiorurilor și sare. Autostrăzile leagă orașul cu Santiago de Cuba și portul Caimanera, din golful Guantánamo. Vis a vis de Hotel Islazul este un teren pentru parade militare din Guantanamo Bay. Uneori se pot aranja tururi la baza militară americană, dar nu întotdeauna acest lucru este posibil. Sporturile acvatice se pot practica aici, se poate face surf și scuba diving.

Citește și:  Peșterile Margate din Clifftonville: Obiective turistice Anglia - Margate

Parcurile, monumentele și clădirile vechi sunt plăcute de cei ce vizitează orașul. Hotelurile din oraș sunt destul de numeroase ținând cont că orașul nu este destinat turiștilor, Guantánamo Hotel, Hotel La Rusa, Villa La Lupe, Hotel Caimanera, El Castillo, Porto Santo. Câteva puncte importante ale orașului ar fi: Piața Plaza Marti și Plaza de la Revolucion, Muzeul Municipal și Casa Natal de Regino Boti.

Guantamo111

Muzeul Municipal este situat într-o fostă pușcărie din anul 1860. Colecțiile pe care le prezintă muzeul sunt variate și legate de istoria orașului, documente și fotografii, obiecte din timpul revoluției sau dinainte de acest eveniment. Muzeul Municipal în nord estul centrului orașului, lângă Centrul Provincial de Arte.

Muzeul Zoological de Piedra este localizat la 20 km la est de orașul Guantanamo, creat de sculptorul modern , Angel Inigo. Sculpturile sale în piatră sunt reprezentări de animale și sunt dispuse la muzeu, care este un muzeu în aer liber pe un deal din împrejurimi. Sculpturile au fost făcute pe pietrele deja existente în zona unde este muzeul, ceea ce face foarte interesant locul ales. La magazinul de suveniruri se pot cumpăra mici sculpturi.

Piața Mercado Agro Industrial din downtown Guantanamo proiectat de Leticio Salcines ca un autentic bazar oriental, cu standuri de carne, fructe și legume este un loc căutat nu numai de negustori, ci și de vizitatorii orașului. Piața Mariana este cea mai mare piață din oraș. Monumente ale eroilor locali se lăfăie în mijlocul acestei piețe. În apropiere este hotelul Guantanamo care după tripadvisor nu este recomandat turiștilor din motive diverse. Locul este imens și plin de parcuri frumoase ca în majoritatea orașelor cubaneze.

Palatul Salcines a fost construit în anul 1920, momentan este folosit ca centru de arte vizuale unde se organizează expoziții de artă, este situat la nord de Parcul José Martí, spre intersecția Prado junction, iar ca punct de reper o statuie a unei femei cu o trompetă, monument numit la Fama (sau the famous) care este un simbol al orașului ca si statuia Giraldilla din Havana. Restaurantul 1870, localizat în inima orașului în fața parcului Jose Marti și catedrala Santa Catalina din Riccis este un loc care a fost reabilitat pentru turiști.

Orașul Guantanamo face eforturi să își mărească facilitățile pentru a oferi turiștilor servicii mai bune ca frumusețile dintre munții și văile pe care este așezat orașul să poată fi valorificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.