Orașul Helsingborg este situat pe coasta de vest a Suediei, în regiunea cunoscută sub numele de Skane, în imediata apropiere a graniței cu Danemarca. Acesta se desfășoară pe o suprafață totală de 38.41 de kilometri pătrați, iar conform recensământului din anul 2010 are o populație de 97.122 de locuitori.

Helsingborg1

Istoria orașului Helsingborg începe acum aproape un mileniu, mai exact în anul 1085, an în care a fost menționat în cronicile epocii drept unul dintre cele mai importante centre politice și militare. Acesta este unul dintre cele mai vechi orașe ale Suediei, ce se remarcă prin spiritul medieval, care, fără doar și poate, fascinează chiar și cel mai exigent turist. Cu toate că în prezent orașul Helsingborg aparține Suediei, în trecut, acesta a aparținut Danemarcei. De altfel, de-a lungul timpului, au avut loc lupte și chiar războaie pentru acesta.

Cunoscut și sub denumirea de Perla Sudului, Helsingborg este un oraș plin de obiective turistice. De la clădirile medievale, muzeele și parcurile naturale, până la festivalurile și evenimentele cu renume internațional, toate acestea rămân adânc întipărite în sufletul fiecărui turist ce vizitează orașul Helsingborg.

Climatul orașului Helsingborg este maritim temperat, caracterizat prin ierni plăcute și veri călduroase. De asemenea, această regiune este ideală, atât pentru sporturile acvatice, cât și pentru cele de zăpadă.

Helsingborg11

Cei ce vizitează orașul Helsingborg din Suedia trebuie să se lase purtați pe nenumăratele străduțe ce ascund obiectivele turstice. Printre obiectivele turistice majore ale orașului Helsingborg se numără: Portul de Nord, Biserica Sfântul Nicolae, Plaja Tropicală, Izvorul Ramlosa, Biserica Sfânta Maria, Turnul Medieval Karnen, regiunea Groningen și multe altele.

Citește și:  Insulele Galapagos: Obiective turistice Ecuador - Galapagos

În cazul în care turiștii s-au hotărât să viziteze orașul Helsingborg în luna iulie, aceștia vor avea parte de nenumărate spectacole muzicale în cadrul Festivalului Internațional de Folclor. De asemenea, tot în această perioadă, turiștii pot vizita gratis multe dintre muzeele orașului în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor.

Pe lângă toate acestea, turiștii trebuie să știe că Helsingborg este orașul cu aproape cele mai multe restaurante din Suedia. Astfel, turiștii trebuie doar să-și imagineze atmosfera efervescentă a orașului și vor fi transpuși într-un colț al istoriei.

Helsingborg111

Turiștii pot achiziționa suvenire de pretudindeni, cu precădere în regiunea cuprinsă între cartierul Kullagatan și Golful Gustav Adolf Torg. De asemenea, în imediata apropiere a orașului se află centrul comercial Vala, de unde turiștii își pot achiziționa atât suvenire, cât și accesorii.

Printre atracțiile oferite de orașul Helsingborg se numără și Norra Hamnen și Dunkers Kulturhus, clădiri unde turiștii pot merge la concerte ale orchestrei locale, la teatru, la show-uri de stand-up comedy și altele. De asemenea, în cadrul muzeelor Sofiero și Fredriksdal, turiștii pot intra în contact cu istoria, cultura și arta regiunii. Nu în ultimul rând, Turnul castelului Karnan oferă o priveliște și o panorama superbă asupra întregului oraș.

Helsingborg1111

În ceea ce privește transportul, trebuie adus în discuție faptul că Helsingborg este recunoscut pentru sistemul de feriboturi ce asigură legătura cu orașul Helsingor (Elsinore). De asemenea, Helsingborg dispune de un sistem complex de autobuze, ce asigură și eficientizează transportul, atât în interiorul orașului, cât și în exteriorul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.