Heredia este un oraș în partea centrală a statului Costa Rica, la 15 km nord-vest de orașul San José și este situat la 1.137 m altitudine, având aproximativ 80.000 de locuitori. Industria de prelucrare a laptelui și a tutunului sunt principalele îndeletniciri de pe urma cărora orașul are un venit considerabil. Un centru agricol și comercial important se află pe Șoseaua Pan Americană, acesta urmărind și o dezvoltare pe viitor. Orașul Heredia este și un oraș universitar, reprezentativă fiind aici Universitatea Națională din Costa Rica.

Heredia1

Heredia, fondat în anul 1570, este un oraș tipic columbian. Locuitorii săi provin din triburile huetares, care au fost ocupați de spanioli în vechime. În anul 1736, Heredia a devenit o localitate destul de mare pentru a fi considerată orășel cu parohie proprie (Iglesia de la Inmaculada). Prima școală din Heredia s-a dezvoltat sub aripa Bisericii, care apoi a devenit Liceo de Heredia. Primăria din oraș a fost fondată în anul 1812/1824. Heredia a fost promovată ca oraș de către președinte. În anul 1830, Heredia este pentru o scurtă perioadă de timp capitala Costa Ricăi.

Atracțiile orașului sunt cascada La Paz, care face parte dintr-un grup de cinci cascade la care se poate ajunge pe cărări pavate prin pădurea tropicală. Refugiile care sunt pe drum includ un observator pentru fluturi și păsări, dar si sanctuare pentru animale abuzate, ca jaguari, pume, maimuțe capucin și alte tipuri de maimuțe. Pasările paradisului și păsările tucan împreună cu broscuțele de frunze și șerpii veninoși sunt adăpostite în spații speciale pentru vizitatori.

Muzeul Culturii Populare este un alt obiectiv important al orașului, care surprinde viața locuitorilor săi din cele mai vechi timpuri. Vulcanul stins Brava se află aproape de oraș. Numit orașul florilor, datorită multor grădini și parcuri și pentru plantațiile de cafea intercalate cu pajiștile verzi, Heredia este locul ideal pentru plimbările de familie. Arhitectura colonială poate fi admirată în tot orașul.

Heredia11

Biserica La Inmaculada Concepcion este o clădire construită în anul 1796, cu clopote importate din Cuzco, Peru și vitralii vechi. Este situată în parcul central al orașului. În jur, sunt o varietate de restaurante și magazine. În parc, există un templu muzical și un turn colonial al fortului spaniol de pe vremuri. Casa de la Cultura este locul unde se organizează evenimente și expoziții de artă. Universitatea este cunoscută pentru Școala de Medicină Veterinară și studiile de biologie marină din America Centrală.

Pentru cei interesați de explorarea orașului, muntele de la Cruz permite observarea unor priveliști încântătoare asupra împrejurimilor orașului, asupra plantațiilor din vale și asupra vulcanilor Poas și Barva. Heredia este un loc deosebit de plăcut, întrucât clima este blândă și temperată tot timpul anului.

Citește și:  Gradina Botanica Brooklyn: Obiective turistice SUA - New York

Școala Intercultura este o școală care își propune să-i învețe limba spaniolă și cultura tradițională a zonei pe străinii interesați de acestea. Cele 18 cursuri din curriculum cuprind: dansuri latine, artă culinară, film, yoga, zumba, programe de voluntariat, programe pentru adolescenți, clase pentru nevoi speciale, excursii de sfârșit de săptămâna și multe altele. Este frecventată de mulți străini care doresc să se familiarizeze cu locul și cu regiunea aceasta. Școala este recunoscută de către United Nations Global Compact și de alte universități din lume, fiind un program deschis și studenților internaționali.

Heredia111

Firme internaționale, ca Intel, IBM, Boston Scientific, Align Technologies și altele, își au sediul aici, oferind locuitorilor locuri de muncă stabile. Down-townul orașului Heredia este plin de parcuri mici, biserici vechi și străduțe cu negustori ambulanți care vând fructe și legume la prețuri incredibil de mici.

The Cafe Britt oferă celor pofticioși degustări de cafea pură columbiană. Parcul central oferă în unele zile spectacole de muzică cu clovni și festivități familiale pentru vizitatori. Numele orașului vine de la Fernandez de Heredia, care a devenit președintele Guatemalei și care a acordat titlul de oraș Herediei. În jurul acestei așezări există orașe mici și curate ca: Barva, Santa Barbara, Carrizal, Santo Domingo și San Rafael. San Jose de la Montaña (Barva) este la piciorul vulcanului și oferă priveliști minunate.

Hotelul Bouganvillea este un hotel sustenabil certificat, unde se pot face observații asupra unor specii de păsări chiar în grădinile hotelului. Parcul Național Braulio Carrillo și râul Sarapiqui sunt în regiunea cu același nume și pot fi vizitate într-o zi întreagă, fiind o suprafață vastă de teren. El Fortín Monument este un fort rămas de la coloniștii spanioli, un simbol al orașului la ora actuală.

Heredia1111

Bazilica Barva este o destinație pentru iubitorii de istorie, fiind construită în anul 1767 și are o curte pavată cu frumoase plăci roșii de piatră și o grotă dedicată virginei de la Lourdes. Tot aici poate fi vizitată vechea clădire a poștei, fiind foarte atractivă pentru turiști.

Ferma pentru păsările Toucan situată în San Isidro de Heredia protejează și reabilitează specii în pericol, unele dintre ele fiind puse în libertate după ce se însănătoșesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.