Amplasat între pădurile maiestuoase de fag , Hillerod este principalul centru regional al zonei nordice Zealand. Pentru vizitatori, acest oraș mic de 30.000 de locuitori este mai presus de toate cunoscut pentru impresionantul castel renascentist. Orașul are o viață culturală activă cu o mulțime de evenimente muzicale, artistice, teatrale și de film, iar fermecătoarele străzi pietonale, precum și mallurile oferă o mulțime de locuri pentru cumpărături, cafenele și restaurante.

Hilderod Castle
Hilderod Castle

Monumentul cel mai cunoscut este Castelul Frederiksborg, care a fost mult timp un loc al regilor danezi. Castelul este deschis pentru public și găzduiește Muzeul Frederiksborg și Muzeul de Istorie Națională. Acesta are și o grădină mare în stil baroc.

Castelul Frederiksborg este cel mai mare castel renascentist din Scandinavia. Acesta a fost construit de Regele Christian al IV-lea în primele decenii ale secolului al XVII-lea și încorporează cele mai bune elemente de arhitectură renascentistă. Începând cu anul 1878, Castelul Frederiksborg a găzduit Muzeul de Istorie Națională. Turiștii pot face un tur prin muzeu, pentru a descoperi peste 500 de ani de istorie daneză ilustrată de portrete, picturi istorice, mobilier și artă decorativă. Aici, oaspetele întâlnește oameni și evenimente care au format istoria daneză din Evul Mediu până în secolul XXI. Aripile grajdurilor au fost construite în timpul lui Frederik al II-lea, pe insula de sud. Astăzi, aripa din stânga se numește Aripa Grajdului Regelui și cea dreaptă, Aripa Grajdului Hussar. Turnurile rotunde, numite Frederik al II-lea, conțineau două turnuri construite în sudul insulei în anul 1562.

Hilderod1

Regele Christian al IV-lea a comandat executarea unei fântâni, pentru curtea mijlocie, artistului olandez Adrian de Vries. Fântâna Neptun este un simbol al poziției Danemarcei, ca o putere de conducere din zona baltică la începutul secolului al XVII-lea, fiind una dintre caracteristicile cele mai frumoase ale Castelului Frederiksborg. Fântâna a fost construită în anul 1617, iar curtea a fost înființată în anul 1621. În timpul războiului împotriva Suediei din anul 1659, ea a fost desființată. Sculpturile sale au fost luate în Suedia ca pradă de război și amplasate în parc, la palatul Drottningholm, lângă Stockholm. În anul 1888, J. C. Jacobsen a plătit pentru reconstrucția fântânii și a adăugat niște mulaje de bronz, făcute pentru figurinele inițiale ale fântânii. Pe fațada de sud a clădirii Public House, este amplasat un relief care reprezintă legende cu zeii Marte și Venus.

O altă atracție splendidă a castelului este grădina în stil gotic. Poarta Mint și Podul Mint duc de la castel la Grădina Baroc. Regele Christian al IV-a construit o mică vilă în stil italian pe care el a numit-o Sparepenge, vizavi de așa – zisa aripa regelui, dar a fost dărâmată la începutul anilor 1720, cu scopul de a face loc pentru Grădina Baroc a lui Frederik al IV-lea. Arhitectul JC Krieger a prevăzut grădina simetrică, care urmează axa principală a castelului, cu o perspectivă ce se extinde de-a lungul peisajului. Grădina a fost modificată în secolele următoare, dar în anii 1990 a fost restaurată complet cu cascade și rânduri de flori. Grădina în stil baroc este, totuși, unica grădină aflată pe terenul castelului. În partea stângă a grădinii baroce se găsește grădina romantică, inspirată de stilul englezesc.

Citește și:  Parcul National Grand Teton: Obiective turistice SUA - Wyoming

Hilderod11

Biserica castelului din aripa vestică are un naos cu boltele stelare gotice, sprijinite pe coloane din gresie aurită. Interiorul magnific include încrustații de marmură și figuri de alabastru, un amvon de abanos, un font de argint și o orgă cu un ton fin. Ruinele Mănăstirii Æbelholt sunt, de fapt, cele mai mari rămășite ale mănăstirii augustine din țările nordice. Situl conține, de asemenea, un muzeu care prezintă istoria sa. Mănăstirea a fost fondată între anii 1175-1176 de către părintele augustin francez, William de Æbelholt, mai târziu Sfântul William, ce a reformat deja existenta mănăstire Eskilsø, care a fost mutată aici. După reforma din anul 1536, pământurile mănăstirii au fost luate de către stat, iar clădirile au fost demolate. Unele dintre cărămizi au fost utilizate mai târziu în construcția Castelului Frederiksborg.

Esrum Abbey este o mănăstire cisterciană, datând din anul 1151. În secolul al XVII-lea, structurile rămase au fost transformate într-o cabană de vânătoare pentru regele și curtenii săi, iar situl a fost, de asemenea, utilizat ca herghelie până în anul 1717, după care a devenit o cazarmă. Clădirile au fost folosite pentru o varietate de birouri administrative militare și civile, devenind proprietatea administrației publice locale din Frederiksborg Amt. Astăzi, clădirea rămasă din ceea ce a fost odată un complex vast, găzduiește o expoziție permanentă despre cistercieni. Alături de mănăstire, se află ,,Esrum Møllegaard”, un centru pentru mediu și natură, pentru ecologie.

Hilderod111

La 6 km vest de orașul Hillderod, se găsește Muzeul monahal Æbelholt, adăpostit între ruinele unei mănăstiri. Scheletele umane datând din Evul Mediu dau indicii despre bolile și metodele de vindecare folosite. Există o grădină cu plante medicinale ce captează interesul multor turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.