Hobart este capitala statului Tasmania, a regiunii insulare cu același nume din Australia, cu aproximativ 40% din populația statului. Situat lângă Oceanul Pacific, Hobart este așezat pe râul Derwent, la sud est de estuarul acestuia, lângă Oceanul Pacific de Sud. Orașul Hobart se întinde pe o suprafața de 1.695,5 km² și număra 217.973 de locuitori (recensământul din 2004), cu o densitate de 128,22 pe km².

Orasul Hobart1

Altitudinea medie este de zero m, dar Muntele Wellington de 1271 m se înalță în apropiere. A fost înființat în 1803, ca o colonie de deținuți, la Riston Cove, pe coasta de est a Râului Derwent, după un an fiind mutată într-un loc mai bun, numit Hobart (la început Hobart Town sau Hobarton) după lordul englez Robert Hobart, care era șeful închisorii respective și secretarul coloniei. Este al doilea oraș ca vechime după Sydney.

Treptat, insula a fost colonizată de populația săracă din insulele britanice, ce venea aici pentru pământ și de deținuții eliberați. Aici se desfășoară operațiunile pentru francezii și australienii care efectuează activități în Antarctica. Originarii din zonă aparțineau tribului semi nomadic Mouheneener, dar bolile și conflictele cu colonialiștii au micșorat numărul lor, fiind înlocuiți treptat cu coloniști și foști deținuți. Charles Darwin a vizitat orașul Hobart în 1836 cu ocazia expediției Beagle. A fost declarat oraș în 21 august anul 1842. Clima prezentă este temperat-oceanică.

Orasul Hobart11

Atracțiile orașului sunt numeroase și includ Muzeul de Artă Nouă și Veche, Museum of Old and New Art (MONA), un muzeu privat cu antichități și artă modernă din colecția lui David Walsh, deschis în 2011. Acesta a fost înființat de către milionarul David Walsh sub numele de Moorilla, renovat și redeschis de curând. O vizită la muntele Wellington, cu o mașină din Hobart, pentru trasee cu bicicleta, călărie, cățărare și zăpadă câteodată este o destinație atractivă. Catedrala Penitentiary unde acuzații bărbați erau închiși în 36 de celule separate, neventilate, sub podeaua capelei, a cărei celule au fost desființate în 1849 este locul unde se poate vizita o curte pentru deținuți, un teren de execuție și camere de tortură, tunele și galerii transformate în judecătorie în 1859.

O vizită la teatrul interactiv, Walking Play care prezintă viața unei deținute Lisa, care a furat o pâine în 1841, o plimbare în Rezervația South Bruni National Park și insula Bruny la 40 km sud de Hobart , o destinație specială unde se poate observa natura, fauna, pinguinii, echidnele, pescărușii și cormoranii, muzeul local, farul de pe insulă, Domeniile reginei înființate în 1860, deschis într-o hală fostă măcelărie pentru balene, o vizită la Grădina Botanică sau la berăria Cascade unde într-o clădire gotică este una din cele mai vechi berării din Tasmania sau la Muzeul Maritim al Tasmaniei, Biserica Anglicană St George construită din 1836, toate acestea sunt repere atractive aici.

Portul Arthur este un alt loc plin de istorie
Portul Arthur

Portul Arthur este un alt loc plin de istorie unde a fost o închisoare în care 12.500 de deținuți între 1830-1877 au fost închiși. Aici se pot vedea clădirea Separate Prison, Dockyard, Grădinile Port Arthur, mina unde lucrau deținuții, Coal Mines Historic Site, fabrica de bere Cascades Female și biserica gotică. Fabrica de ciocolată Cadburry este o destinație de top în afara orașului. Sanctuarul Bonorong Wildlife este locul unde diavolii tasmanieni se pot admira în mediul lor natural, se pot hrăni cangurii, se poate face o plimbare pe râul Derwent sau în valea Huon la livezile și podgoriile din zonă.

Citește și:  Maynardville Park: Obiective turistice Africa de Sud - Cape Town
fabrica de bere Cascades Female
Cascade Female

Salamanca, zona veche a orașului Hobart, cu depozitele vechi, piața de sâmbătă cu fructe și legume din întreaga lume, peșterile cu treptele cioplite manual din anul 1880, Muzeul Narryna Heritage, Biserica Anglicană St. George’s, construită în anul 1936, Circul Arthur care a fost unul dintre primele din zonă întregesc lista de obiective de vizitat. În golfulețul Cove se organizează croaziere spre satele istorice din apropiere: Richmond, Pontville și Kempton. La Muzeul și Galeria de artă Tasmaniană, într-o clădire din 1808, se pot vedea artefacte aborigene, fotografii, artă colonială decorativă.

Salamanca
Salamanca

Vizita la Battery Point sau Docul Constitution oferă posibilitatea de a vedea o zonă istorică din 1800 plină de restaurante, baruri, magazine. În orașul Richmond din apropiere există o ceainărie celebră și un labirint. În cartierul Franklin sunt clădiri istorice. O călătorie cu hidroavionul peste oraș sau o vizită în pădurea tropicală Tahune Air Walk unde se poate servi cafeaua, Parcul Insulei Maria unde poți să te plimbi cu bicicleta sau Parcul Național Southwest pentru observarea vieții sălbatice sunt atracții căutate.

Battery Point
Battery Point

Memorialul Tasmanian construit pentru exploratorul olandez Abel Janszoon Tasman (1603-1659) care a fost primul european care a descoperit Tasmania în 1643 și a numit-o pământul lui Van Dieman în onoarea guvernatorului Companiei Indiilor de Est, include o statuie, o fântână (cadou la bicentenarul Australiei de la regina Beatrix a Olandei din 27 octombrie 1988) și o sculptură de piatră.

Muzeul Merelor este un fost loc în care se ambalau mere din regiunea ce produce 500 soiuri și prezintă istoria acestei ocupații vechi. Vasul May Queen este cel mai vechi vapor de lemn care încă mai funcționează în Australia și unul din cele patru din lume care încă mai funcționează, construit în 1867 pe râul Huon în orașul Franklin, la sud de Hobart încă mai participă la regatele din zonă, fiind campioană în 1868, se ocupă o organizație de conservare și patrimoniu.

Galeriile Carnegie
Galeriile Carnegie

Galeriile Carnegie, Bet Gallery, Handmark, Art Mob Aboriginal Art și Uoll Artists, cel mai vechi cinema, AFI State, conacul Runnymede, Muzeul pentru Cricket Bellerive Oval Tours and Cricket, Zidul Internatinal al Prieteniei, Muzeul de Patrimoniu Narrryna, într-o clădire din 1836, Centrul Tasmanian pentru Aboriginali, Muzeul Allport de Artă fină, Centrul Istoric Rosny, Muzeul John Elliott Classic, locul istoric Kangaroo Bluff, Bărăcile Angleseea (1811) întregesc imaginea unui oraș turistic.

Baletul, opera, concertele sunt prezențe în oraș alături de Teatrul Backspace, Playhouse, Stanley Burbury, Studio, Teatrul de Păpuși Terrapin Puppet și chiar un Teatru Regal. Croazierele sunt organizate pe mare, de la Docul Watermans spre Podgoriile Moorilla, în josul râului spre punctul Wrest Point Hotel-Casino, după Canalul D’Entecasteaux.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.