Acoperind peste 1600 de kilometri pătrați și având o populație ce depășește cu mult 2 milioane de locuitori, orașul Houston este cel mai mare oraș din statul Texas și al patrulea mare oraș al Statelor Unite ale Americii. Istoria orașului începe în anul 1836, când au fost puse fundamentele orașului pe malul râului Buffalo. Orașul Houston a fost înregistrat oficial pe data de 5 iunie 1837. Orașul a fost numit astfel, după numele generalului Sam Houston, cel ce a condus armata texană în Bătălia de la San Jacinto.

Houston1

Dacă inițial orașul se dezvolta pe baza comerțului, imediat ce au început forările după petrol, în anul 1901, economia orașului a explodat, acesta dezvoltându-se rapid. În prezent, Houston este considerat cel mai important centru energetic al Statelor Unite ale Americii, acesta fiind locul unde mulți dintre magnații Americii și ai lumii s-au îmbogățit. Un alt aspect demn de menționat este strâns legat de rata șomajului care, evident, este foarte scăzută. De altfel, mulți dintre tinerii americani vin în Houston pentru a se angaja.

Fiind un oraș mare și extrem de populat, Houston atrage de la an la an din ce în ce mai mulți turiști. Astfel, în perioada decembrie – martie, când mulți încearcă să scape de vremea rece, Houston devine extrem de aglomerat. Orașul Houston are un climat sub – tropical umed, astfel încât verile sunt foarte călduroase, iar iernile sunt blânde, temperatura rar scăzând sub 15 grade Celsius.

Houston11

Celor ce vor să viziteze orașul Houston iarna le recomandăm să își rezerve din timp locurile la hotel, fiindcă prețurile devin foarte piperate în timpul sezonului. Din punctul nostru de vedere, perioada ideală pentru a vizita acest oraș cosmopolit este primăvara, iar aici, în mod special, ne referim la luna aprilie, când riscul de a fi întâmpinați de cicloni tropicali și de inundații este scăzut.

Citește și:  Orașul Berat: Obiective turistice Albania - Berat

Orașul Houston este un centru cultural deosebit, acesta oferind nenumărate muzee și centre comerciale. Din acest punct de vedere, trebuie să menționăm că multe dintre muzee au intrarea gratuită. Acest lucru este susținut de către autoritățile locale care instigă cetățenii și turiștii la cultură.

Houston111

În ceea ce privește transportul, orașul Houston beneficiază de un sistem complex de autobuze și trenuri. De asemenea, numărul taxiurilor este de-a dreptul impresionant, iar tarifele acestora sunt destul de scăzute. Recomandarea noastră este ca cei ce se gândesc să închirieze un autoturism să renunțe la această idee. În orele de vârf, orașul Houston devine extrem de aglomerat, iar locurile de parcare par a fi inexistente.

Când vine vorba de cumpărături posibilitatea de a alege se înmulțește în repetate rânduri. În orașul Houston există câteva zeci de malluri, unde turiștii se pot bucura din plin de nenumărate facilități și servicii. Un alt loc dedicat cumpărăturilor este cartierul Rice Village. Aici, turiștii pot achiziționa obiecte vestimentare de colecție care, bineînțeles, sunt foarte – foarte scumpe. Totodată, Houston este raiul pasionaților de antichități. Districtul Kirby este rezervat acestora, aici regăsindu-se nenumărate spații amenajate pentru licitații, cumpărare și vânzare de obiecte de colecție și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.