Indianapolis este cel mai populat oraș al statului Indiana, conform recensământului din anul 2010, acesta având o populație de 820.446 de locuitori și o densitate a populației de 861 de locuitori pe kilometru pătrat. Totodată, acesta se află pe locul 12 în topul celor mai mari orașe ale Statelor Unite ale Americii și pe locul 29 în topul celor mai mari zone metropolitane.

Indianapolis1

Indianapolis face parte din comitatul Marion și este capitala statului Indiana. Acesta a fost fondat în anul 1821 și s-a dezvoltat într-un ritm alert, până în anul 1910 acesta fiind unul dintre cele mai importante orașe ale Statelor Unite ale Americii. De asemenea, tot în anul 1910, în orașul Indianapolis erau prezenți peste 60 de producători din industria automobilelor.

În prezent, orașul Indianapolis este unul dintre cele mai dezvoltate orașe ale lumii, acesta prezentând un mix de nou și vechi, ce se îmbină perfect în arhitectură, peisagistică și cultură. Străzile pietruite, arhitectura victoriană a clădirilor istorice, restaurantele de renume și magazinele de lux, acestea sunt doar o mică mostră din ceea ce oferă cu adevărat acest oraș cosmopolit.

Indianapolis11

Cunoscut și sub numele de Racing Capital of the World, orașul Indianapolis găzduiește anual cel mai prestigios eveniment auto din lume: Inianapolis Motor Speedway. De altfel, acesta este consdierat de mulți drept un rai al pasionaților de mașini. Acest eveniment strânge în fiecare an aproximativ 400.000 de persoane.

Indianapolis are un climat continental împărțit în patru sezoane. Verile sunt calde și umede, iar iernile sunt blânde. Perioada ideală în care poate fi vizitat orașul Indianapolis este în intervalul cuprins între lunile iunie și august, când temperaturile oscilează între 20 și 30 de grade Celsius. De asemenea, vremea este prielnică și în lunile aprilie, mai, septembrie și octombrie, când temperaturile medii variază între 10 și 20 de grade Celsius. În cazul în care doriți să vizitați orașul Indianapolis în anotimpul rece, trebuie să știți că temperaturile nu scad cu mult sub 0 grade, altfel spus, nu veți regreta în niciun fel alegerea făcută.

Citește și:  Minele de carbune Zollverein: Obiective turistice Germania - Essen

Indianapolis111

În cazul în care nu sunteți pasionați de automobile, orașul Indianapolis oferă nenumărate obiective turistice impresionante. Printre acestea se numără Parcul White River, Parcul Eagle Creek, Parcul Garfield, Parcul Riverside, Parcul Sahm, Parcul Southeastway, Grădina Zoologică din Indianapolis și multe altele. Totodată, trebuie menționat faptul că Indianapolis găzduiește și cel mai mare minimaraton din America. Evenimentul face parte din festivalul intitulat 500. Cursa începe de pe Strada Washington și se termină pe Strada New York. În fiecare an, OneAmerica 500 Festival – Mini Marathon a strâns peste 35.000 de alergători.

În ceea ce privește transportul, orașul Indianapolis dispune de un sistem complex de autostrăzi care, fără doar și poate, facilitează accesul către orașele din împrejurimi. În interiorul orașului Idianapolis, transportul este asigurat prin sistemul de autobuze cunoscute sub denumirea de IndyGo. Orașul Indianapolis dispune de cel mai mare aeroport din statul Indiana, acesta fiind frecventat de peste 7.5 milioane de pasageri anual. Aeroportul din Indianapolis găzduiește și al doilea centru logistic FedEx din lume, primul fiind cel din Memphis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.