Situat la aproximativ 40 de kilometri la sud de statul Georgia și la 550 de kilometri la nord de Miami, Jacksonville este cel mai mare oraș din statul Florida și, conform recensământului din anul 2012, acesta are o populație de 836.507 de locuitori.

Jacksonville1

Jacksonville este unul dintre cele mai faimoase orașe – port ale Statelor Unite ale Americii, unde evenimentele culturale și festivalurile de muzică compensează stresul dinamismului evoluției sistemului financiar și industrial al Statelor Unite ale Americii.

Orașul Jacksonville are un climat subtropical umed, la fel ca întreaga regiune sud – estică ce se scaldă în apele Atlanticului. Iernile sunt blânde, iar verile calde și umede. Sezonul ploios este concentrat în sezonul cald (mai – septembrie), iar cel secetos în lunile reci, din noiembrie până în aprilie.

Odată ajunși în Jacksonville, multora le va fi foarte greu să se despartă de frumusețile pe care le oferă cultura locală. Pe lângă plajele însorite, sporturile acvatice și festivalurile de muzică și film, oaspeții se vor putea relaxa vizitând Teatrul Florida, Centrul Cultural Turc Amity, Teatrul Jacksonville, Teatrul Ritz, Arena Veteranilor din Jacksonville, Teatrul Alhambra, Coloseumul din Jacksonville și multe altele.

Jacksonville11

Teatrul Florida a fost inaugurat în anul 1927 și este situat în centrul orașului Jacksonville. Centrul Cultural Turk a fost deschis în anul 2006 și este una dintre cele mai mari organizații multiculturale din Jacksonville. Teatrul din Jacksonville a fost fondat în anul 1919 și este unul dintre cele mai vechi teatre de producție din Statele Unite ale Americii. Teatrul Ritz a fost inaugurat în anul 1929 și este situat în partea de nord a orașului Jacksonville. Arena Veteranilor din Jacksonville a fost inaugurată în anul 2003 și dispune de 16.000 de locuri, aceasta fiind folosită atât pentru evenimente sportive, cât și pentru evenimente muzicale.

Citește și:  Ruinele de la Machu Pichu: Obiective turistice Peru - Machu Pichu

Economia orașului Jacksonville este bazată pe turism, astfel că cei ce-l vizitează vor avea parte de o experiență cât se poate de diversificată. Printre evenimentele majoare ce au loc în orașul Jacksonville se numără: Jacksonville Jazz Festival (este al doilea festival ca anvergură din Statele Unite ale Americii), Springing the Blues (unul dintre cele mai vechi și mai mari festivaluri de blues), Jacksonville Film Festival, Gate River Run, Gator Bowl, Jacksonville Kingfish Tournament și multe altele.

Orașul Jacksonville este cunoscut și pentru faptul că adăpostește cel mai mare sistem de parcuri din Statele Unite ale Americii. Acesta dispune de 337 de parcuri ce se desfășoară pe o suprafață totală de 320 de kilometrii pătrați. De asemenea, Jacksonville se bucură de frumusețea râului St. John și a Oceanului Atlantic. Cel mai vechi parc al orașului Jacksonville este Hemming Plaza. Acesta este situat în centrul orașului și este înconjurat de clădirile guvernului.

Jacksonville111

Cel mai mare aeroport din Jacksonville este Jacksonville International Airport. Acesta efectueză aproximativ 82 de zboruri din oraș pe zi. De asemenea, acesta este situat ideal la aproximativ 20 de kilometri de centrul orașului și este administrat de către autoritățiile aviatice din Jacksonville. Totodată, orașul Jacksonville dispune de un port și de un sistem complex de trenuri ce asigură legătura cu orașele din Florida și din statele învecinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.