Orasul Kolhapur este situtat in partea de sud-vest a statului Maharashtra din India, si conform catagrafiei realizate in anul 2011 are o populatie de 561,841 de locuitori. Limba vorbita in Kolhapur este Marathi, una dintre cele 23 de limbi oficiale din India. Totodata, Marathi se claseaza pe locul patru, in functie de numarul de locuitori care o vorbesc. In orice caz, marea majoritate a locuitorilor orasului Kolhapur sunt cunoscatori de limba engleza si hindi.

Orasul Kolhapur1

Anual, orasul atrage din ce in ce mai multi turisti pasionati de istorie, natura, cultura si spiritualitate. Cu toate ca este situat la 395 de kilometri de Mumbai, accesul in orasul Kolhapur este facilitat, atat de Autostrada Nationala Numarul 4, Mumbai-Chennai, cat si de posibilitatea de a opta pentru liniile aeriene sau feroviare.

Cunoscut si ca Dakshin Kashi, Kolhapur este unul dintre cele mai vechi orase ale Indiei, cu o insemnatate religioasa aparte, atat pentru locuitori, cat si pentru turisti, care sunt de-a dreptul fascinati de povestile despre zeii indieni. Protectorul spiritual al orasului este Mahalaxmi Ambabai, al carui templu, Mahalaxmi Temple, gazduieste statuia zeitatii, care este alcatuita din pietre pretioase, in total avand o greutate de 40 de kilograme. Acest templu este principalul centru de interes spiritual, la care oamenii vin sa se inchine, si despre care se spune ca ofera oamenilor binecuvantare, pace, prosperitate si multumire in viata.

Citește și:  Orasul Bagdad: Obiective turistice Irak - Bagdad

Orasul Kolhapur11

Nu departe de templul Mahalaxmi se afla Juna Rajwada, despre care se spune ca adaposteste templul zeitatii Tuljabhawani. Totodata, acesta a fost si resendinta unui mare cuceritor pe nume Chhatrapati Shivaji Maharaj. Langa Juna Rajwada regasim o alta constructie maiestuoasa, si anume The Town Hall Museum, care impresioneaza, atat prin stilul gothic, cat si prin multitudinea de tablouri, sculpturi si statuete expuse. Mai mult, muzeul se mandreste cu o statueta foarte rara, care il intruchipeaza pe zeul grec, al marii, Poseidon.

Pe langa faptul ca in orasul Kolhapur se regaseste un numar impresionant de temple, acesta atrage atentia si prin numarul mare de palate. Fara doar si poate, printre cele mai frumoase se numara The New Palace Kolhapur si Rankala & Shalini Palace Kolhapur, care sunt de-a dreptul impresionante, atat prin arhitectura, cat si prin felul in care sunt incadrate in tabloul natural.

Printre magazinele in aer liber, se simte mirosul imbietor al mancarurilor autohtone, care de altfel, sunt o adevarata experienta a gustului. Orasul Kolhapur este renumit pentru specialitatile culinare precum Kolhapuri Misal, Pandhra Rassa, Tambra Rassa si Roasted Mutton, dish-uri, care cu siguranta sunt apreciate de toti turistii curiosi.

Orasul Kolhapur111

Condusi de aglomeratia orasului, printre templele incarcate de povesti si palatele ce se oglindesc in luciul apei, ne pierdem intr-o lume a aromelor lemnoase si a culorilor pline de viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.