Las Vegas este cel mai populat oraș din Statul Nevada și unul dintre cele mai prestigioase orașe ale Statelor Unite ale Americii. Acesta a fost fondat în anul 1905, însă a primit statutul de oraș abia peste 6 ani. Dacă la începutul secolului al XX-lea numele de Las Vegas nu avea nicio relevanță pe harta lumii, în prezent, acesta este situat pe locul 31 în topul celor mai populate orașe ale Statelor Unite ale Americii. Las Vegas se desfășoară pe o suprafață totală de 352 de kilometri pătrați și, conform recensământului din anul 2010, are o populație de 596.424 de locuitori.

Las Vegas1

Cunoscut și sub denumirea de Sin City (Orașul Păcatelor), Las Vegas este un oraș al cărui șarm vă va cuceri de la primul contact. Farmecul și strălucirea acestuia sunt orbitoare, acesta fiind vizitat frecvent de multe dintre celebritățile lumii. Acest gigant glob de lumină este paradisul cartoforilor, drogurilor, sexului și al norocului.

În Orașul Păcatelor, norocul este harul suprem, iar timpul e dușmanul cel mai aprig care parcă trece pe nesimțite. La fiecare pas ești ispitit de tot felul de domnișoare ce îți prezintă oferte care mai de care mai tentante. Se spune că în Vegas, ori ai noroc, ori nu contezi. De altfel, tot ceea ce contează în acest oraș sunt banii.

Las Vegas11

Lasând la o parte această latură exclusivită a orașului, Las Vegas oferă o experiență inedită cu care turiștii pot intra în contact, având de-a face cu o variantă americană a Franței, Italiei, Egiptului și Angliei. De asemenea, concertele și spectacolele sunt la ordinea zilei. Astfel, distracția și efervescența plutesc în aer și se infiltrează treptat în mintea tuturor celor ce au venit să petreacă în Vegas. Se cade de cuviință să îi informăm pe toți cei ce urmează să viziteze orașul Las Vegas că acesta este extrem de înșelător. Mulți dintre turiști se lasă pacăliți de vânzătorii ambulanți de VIP Passes care promit accesul în cluburi și baruri de lux.

Citește și:  Palatul Buckingham: Obiective turistice Anglia - Londra

De aceea, este recomandat să se achiziționeze bilete de la persoanele abilitate sau de la agențiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente.

Orașul Las Vegas dispune și de câteva muzee. Printre acestea se numără Muzeul Neon, Muzeul Mob, Muzeul de Istorie Naturală, Discovery Children Museum, Muzeul Statului Nevada și Parcul Istoric al vechiului Las Vegas.

Las Vegas111

În ceea ce privește clima, orașul Las Vegas are un climat subtropical, specific deșertului Mojave. Orașul se bucură de peste 300 de zile de soare abundent pe fiecare an, verile fiind lungi, călduroase și uscate (temperatura medie este de 33.6 grade Celsius), iar iernile sunt blânde și scurte, temperaturile rar scăzând sub 5 grade Celsius (media temperaturilor în sezonul rece este de 8.7 grade Celsius)

Trasportul în Las Vegas se efectuează prin intermediul sistemului de autobuze TRC Transit. De asemenea, există și mijloace de transport public ce efectuează frecvent curse către alte orașe. Totodată, Las Vegas dispune și de un aeroport internațional numit McCarran International Airport. Pe lângă cursele obișnuite, de pe aeroportul McCarran decolează și curse private.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.