Sitat în partea de sud-vest a Statelor Unite ale Americii, la confluența râurilor Wolf și Mississppi, Memphis este unul dintre cele mai renumite orașe din America de Nord. Acesta se desfășoară pe o suprafață totală de 839 de kilometri pătrați și, conform recensământului din anul 2012, acesta are o populație de 670,132 de locuitori.

Memphis1

Istoria orașului Memphis începe cu mult timp în urmă, când în apropierea râului Mississippi s-au instalat diverse triburi printre care și Chickasaw. Acest stil de viața aborigen a fost, bineînțeles, distrus de către invazia europenilor, ce a început în secolul al XVI-lea, odată cu sosirea în zonă a exploratorilor spanioli și francezi.

Noul oraș Memphis a fost fondat pe data de 22 mai 1819 de către John Overton, James Winchester și Andrew Jackson. Tot aceștia sunt și cei ce au hotărât ca orașul să poarte numele de Memphis, după capitala Egiptului Antic.

Memphis11

Orașul Memphis prezintă un climat subtropical, cu patru anotimpuri diferite. Iernile sunt reci și aspre, pe când verile sunt foarte calde și umede. Cea mai scăzută temperatură întregistrată în această zonă este de minus 25 de grade Celsius, iar temperatura maxima înregistrată este de 38 de grade Celsius.

Cu toate că orașul impune un ritm alert în fiecare zi, în luna mai, acesta găzduiește cel mai lung lanț de evenimente culturale din statul Tennessee. Toate evenimentele ce au loc de-a lungul lunii promovează cultura și tradițiile locale.

Citește și:  Orasul Kouvola: Obiective turistice Finlanda - Kouvola

În cazul în care turiștii vizitează orașul Memphis în luna aprilie, aceștia pot lua parte la Festivalul Africa, eveniment ce susține arta, istoria, cultura africană și americană. Festivalul durează trei zile, iar turiștii se pot bucura din plin de standuri, parade și multe altele. De asemenea, luna iunie este rezervată altui festival major, Memphis Italian Fetival. Acesta este organizat de peste 20 de ani și are loc în parcul Marquette. Cei ce iau parte la acest festival se pot bucura de concerte, preparate meditareneene, competiții tematice și multe altele.

Memphis111

Cei ce vizitează orașul Memphis trebuie să știe că acesta este locul unde au prins contur nenumărate genuri muzicale printre care se numără: rock and roll, Memphis soul, Memphis blues, gospel, country și altele. De asemenea, orașul Memphis este strâns legat de nume mari ale muzicii precum: Elvis Presley, Aretha Franklin, B.B King, Otis Redding, Carl Perkins, Roy Orbis etc.

Pentru a-și aprofunda cunoștințele despre tradițiile, istoria și cultura orașului Memphis, turiștii pot vizita muzeele.

Memphis1111

Cel mai mare aeroport al orașului Memphis este Memphis International Airport. Acesta este al doilea aeroport ca număr de transporturi marfare la nivel mondial și, totodată, unul dintre cele mai mari sedii FedEx Express.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.