Având o populație de 362,470 de locuitori (conform recensământului din anul 2000), orașul Miami este capitala economică și administrativă a statului Florida. De asemenea, Miami este recunoscut la nivel mondial pentru numeroasele plaje, ce se bucură din plin de soare și de briza Oceanului Atlantic.

Miami1

Cu toate că în prezent Miami este unul dintre cele mai populare orașe din Statele Unite ale Americii, istoria umilă a acestuia începe acum un secol, când, din dorința de a-și extinde producția de fructe, Henry Flagel a facilitat accesul în această zonă construind linia ferată ce asigura legătura orașului Miami cu marile orașe ale Americii. Totodată, un alt factor ce a ajutat la dezvoltarea orașului este constituit de refugierea imigranților cubanezi, odată cu venirea la conducere a lui Fidel Castro în anul 1959.

Orașul Miami are un climat tropical – musonic, cu veri călduroase și umede și ierni scurte și uscate. Temperaturile medii sunt de 19.6 grade Celsius iarna și de 29 de grade Celsius vara. Cu toate că vremea pare a fi ideală, statul Florida și, implicit, orașul Miami sunt afectate frecvent de uragane a căror perioadă începe pe 1 iunie și se termină pe 30 noiembrie.

Miami11

Considerat cel mai curat oraș din America, orașul Miami impresionează, atât prin opulență, cât și prin tradiție și cultură. Miami contribuie în mod semnificativ la economia Statelor Unite ale Americii, având în vedere că mulți dintre americani merg în Miami pentru a-și petrece timpul liber și, bineînțeles, pentru a-și cheltui banii economisiți de-a lungul anului.

Pe lângă numeroasele plaje, orașul Miami oferă și un mix cultural electric ce începe cu Calle Ocho Festival și Carnaval of Miami și se termină cu Miami Fashion Week și Merceds-Benz Fashion Week. De asemenea, orașul Miami găzduiește diverse muzee printre care se numără: Frost Art Museum, Miami Art Museum, Miami Chldren Museum, Vizcaya Museum and Gardens, Miami Science Museum și multe altele. Printre evenimentele majore ce au loc în orașul Miami se numără: Sony Ericcson Open, South Beach Wine and Food Festival, Winter Music Conference și Art Basel.

Citește și:  Inchisoarea cu celule din Port Blair: Obiective turistice India - Port Blair

Cea mai renumită regiune a orașului Miami este South Beach. Acesta se remarcă prin clădirile ce prezintă un stil arhitectural art deco. Miami Beach a căpătat recunoaștere începând cu anul 1926, când un urgan a devastat în totalitate cartierul. Cu toate că totul părea în zadar, John Collins, un renumit arhitect american, inspirat de expozițiile de artă din Franța, a reconstruit orașul în stilul art deco. Proiectul de reabilitare a fost finalizat în anul 1937. În zilele noastre, orașul Miami prezintă un număr de peste 700 de clădiri în stil art deco, fiecare dintre acestea fiind protejate de legile statului Florida.

Miami111

Din păcate, nu există zboruri directe din România către Miami, însă, odată ce ți-ai făcut viza poți merge în unul dintre marile orașe ale Europei, de unde poți zbura liniștit către visul american. Aeroportul din Miami se numește Miami International Airport, acesta fiind unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi ale lumii, fiind utilizat de peste 35 de milioane de persoane anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.