Pardubice este o regiune în partea central estică a Republicii Cehe și are centrul administrativ în orașul omonim. Acesta este împărțită în 4 districte și este localizată în estul regiunii Boemia și nordul regiunii Moravia.

Pardubice1

La sud de Hradec Kralove, în Boemia de est, Pardubice etse faimos pentru „Marea Alergare cu Obstacole din Pardubice”, care are loc în fiecare an, o tradiție începută în 1874. Traseul este extrem de dificil și cursa atrage vizitatori din toate regiunile. Alt eveniment anual este Competiția de Tenis la Juniori, un eveniment ce are loc de un secol. Vizitatorii care știau că Pardubice este un oraș industrial au surpriza plăcută sa descopere că Pardubice este un oraș al sportului, culturii și al istoriei.

Cele mai vizitate obiective turistice sunt clădirile care datează din perioada de după incendiul din 1507 care a distrus mare parte din oraș. Printre acestea se numără: biserica gotică Sf Bartolomeje și Teatrul Art Nouveau din secolul XX. În piața principală Pernstejnske se află Poarta Verde din secolul XVI, numeroase case în stil renascentist și castelul Sgraffitoed. Acesta adăpostește un mic muzeu regional și o colecție de artă cehă.

Citește și:  Orasul Amsterdam: Obiective turistice Olanda - Amsterdam

Pardubice11

Orașul are și locuri interesante care merită să fie vizitate. Cele mai multe cladiri datează din perioada de după incendiul din 1507 care a distrus mare parte din oraș. Clădirile importante includ biserica gotică Sf.Bartolomeje și Teatrul Art Nouveau din secolul XX. În piața principală Pernstejnske se află Poarta Verde din secolul XVI, numeroase case în stil renascentist și castelul Sgraffitoed. Acesta adăpostește un mic muzeu regional și o colecție de artă cehă.

În oraş există o varietate impresionantă de restaurante care oferă o vastă selecţie a bucătăriei internaţionale şi locale. În general, în jurul prânzului restaurantele au cele mai tentante oferte atât din punct de vedere financiar, cât şi al gustului.

Pardubice111

Dar Pardubice nu duce lipsă de viaţă de noapte, aşadar vă puteţi distra în pub-uri, cluburi, discoteci, cinematografe, festivaluri sau teatre. Oraşul nu duce lipsă nici de viaţă culturală de aceea veţi putea vizita muzee teatre, galerii sau bibloteci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.