Orașul Praia (ce înseamnă în limba portugheză plajă) este o insulă în Oceanul Atlantic și capitala statului Capul Verde. Orașul se află pe insula Santiago din arhipelagul Sotavento și este amplasat la vest de Senegal.

Praia1

Spre deosebire de celelalte așezări din arhipelag,orașul Praia este conservator și tradiționalist. Praia are cu adevărat o înfățisare cosmopolită. Restaurantele servesc la cererea clientului preparate tradiționale pe bază de pește, fasole ori cartofi dulci.

În Praia, la fel ca în tot restul Republicii Capului Verde, muzica este o componentă esențială în viața comunităților, fiind întâlnită atât la evenimentele importante din viața oamenilor cât și la festivalurile organizate pe fiecare insulă. În plus, Republica Capului Verde a dat lumii câteva dintre cele mai bune voci: Bana Titina, Paulino Vieira, și renumita Cesaria Evora.

Praia11

Principalele obiective turistice din oraș sunt: Piața Albuquerque, primăria veche construită în 1920 și Palatul Prezidențial, edificat la sfârșitul secolului al XIX-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.