Reprezintă un oraș port, situat pe coasta Mării Arabiei, în regiunea de nord – vest a Indiei, în statul Maharashtra. Orașul Ratnagiri este străjuit pe partea de vest de munții Sahyadri, bucurându-se de un relief variat și de o multitudine de peisaje naturale spectaculoase.

Ratnagiri1

Partea istorică a orașului este reflectată sub forma a numeroase obiective turistice prețioase; construcțiile extrem de vechi, chiar de secol al VI-lea, se împletesc cu resorturile hoteliere exclusiviste și cu un adevărat complex de plaje foarte apreciate la nivel internațional. Orașul Ratnagiri este, de altfel, principala destinație turistică a statului Maharashtra, oferind posibilități de petrecere a timpului dintre cele mai diferite. De numele acestui oraș se leagă și fructul rege al Indiei, denumit mango Alphonsos. Există 80 000 hectare de plantații de mango Alphonsos pe suprafața localității Ratnagiri.

Palatul Thibaw este cel mai cunoscut obiectiv al orașului, reprezentând o construcție grandioasă sub aspectul arhitecturii și eleganței. Totuși, este un loc de tristă amintire, fiind folosit pe post de temniță regală. Între anii 1909 și 1916 aici au locuit, cu domiciliu forțat, regele și regina din Burma. Thibaw Min a fost ultimul rege al dinastiei Konbaung din Myanmar. Palatul Thibaw din orașul Ratnagiri a fost construit special pentru el, din piatră vulcanică și rocă magmatică. Castelul este înălțat pe două niveluri, iar înăuntru s-a deschis deja un muzeu al sculpturilor. Impresionantă este priveliștea pe care turiștii o pot admira de la balconul palatului asupra Mării Arabiei. Palatul Thibaw este clădit pe o colină de pe țărmul orașului.

Un alt obiectiv istoric al orașului Ratnagiri din India îl reprezintă Casa Memorială Tilak Bal Gangadhar, locul în care s-a născut și a petrecut primii zece ani din viață eroul luptei pentru independența națională a Indiei. Tilak a fost șeful Mișcării pentru Independență și a militat activ pentru autoguvernare în India. Casa memorială oferă turiștilor ocazia să vadă cum a crescut eroul indian și să admire chiar jucăriile și hăinuțele lui din timpul copilăriei.

Ratnagiri11

Fortul Ratnadurga din orașul Ratnagiri reprezintă tot o atracție istorică, dar una fascinantă, sub aspectul vârstei. Nu i se cunoaște vârsta exactă, dar se știe că exista deja în jurul anului 1670. Se presupune că ar data din secolul al XIV-lea. Forma lui este asemănătoare potcoavei de cal. Din punctul de vedere al lungimii, acoperă o suprafață de 13000 de metri și este înconjurat de apele Mării Arabiei din trei părți. Părțile de nord și de sud ale fortului Ratnadurga sunt legate una din alta printr-o rețea de tunel. Pe suprafața fortului a fost construit un far maritim, dar și unele monumente religioase, precum templul Hanumanji de la intrare sau templul zeiței Bhagawati. În prezent, fortul Ratnadurga are aspectul unei construcții în ruină.

Citește și:  Regiunea Flandra de Est: Obiective turistice Belgia - Flandra de Est

Mai există și un al doilea fort, dar ceva mai mic. Se cheamă fortul Jaigad și a fost construit tot pe o colină, dar în apropierea râului Sangameshwar, într-un mic golf izolat.

Din punct de vedere religios, orașul Ratnagiri din India dispune de foarte multe temple și altare sfinte, mai vechi și mai noi, dar care atrag în egală măsură vizitatori și indieni practicanți.

Ratnagiri111

Cel mai faimos altar al orașului se cheamă Shaik Ali Baba. Mausoleul este plutitor, găsindu-se pe apă. Vizitatorii trebuie să se ude până la piele pentru a ajunge la acest faimos altar. Experiența este întotdeauna cel puțin interesantă.

Un alt renumit altar este cel dedicat memoriei regelui din Ratnagiri, și anume altarul Babar Sheik Peer, unde vin să se roage atât hinduiști cât și musulmani. Se fac rugăciuni speciale și există chiar și o sărbătoare anuală, care atrage aici foarte mulți pelerini. Locul este din cale afară de căutat pentru că aici ar avea loc tot soiul de miracole.

Din punct de vedere cultural, cel mai interesant obiectiv turistic al orașului Ratnagiri din India este Muzeul Local, ce conține și un acvariu destul de mare. Colecțiile supreme sunt compuse din fosile de pești foarte mari. Se poate admira și un imens schelet de balenă. În tancurile de apă ale acvariului există foarte multe specii de pești exotici și broaște țestoase.

Ratnagiri1111

Atracțiile naturale ale orașului sunt printre cele mai apreciate. Turiștii pot vizita o serie de cascade (Lajul a cărei apă se prăbușește cu zgomot peste calea ferată și Nivali, destul de scumpă la vedere, aflându-se „în funcțiune” doar într-o anumită perioadă a anului), plaje frumos amenajate (Mirkarwada cu o renumită piață de pește, Mandvi cu nisip negru, Bathye cu nisip alb sau Aare – Waare renumită pentru apusurile spectaculoase) și numeroase peșteri pline de legende: Dabhol, Gauhani Velgaum și Vade Padel.

Cele mai renumite preparate culinare din orașul Ratnagiri sunt prăjiturile din fructe exotice și clătitele de la micul dejun. Se consumă mult mango și acaju. Se beau sucuri naturale de mango și lapte de cocos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.