Shenzhen este un nou oraș amplasat în sudul Chinei, în apropiere de Hong Kong, Macao și Guangzhou. Dacă în 1979, Shenzhen era doar un sat de pescari, acum acesta reprezintă o metropolă în adevăratul sens al cuvântului, unde locuiesc peste 5 milioane de oameni. Orașul s-a dezvoltat destul de rapid și acum a ajuns cel mai bogat oraș din China (excluzând Hong Kongul) raportat la PIB/capita.

Shenzhen1

Shenzhen „Window of the World”(Fereastra către lume ) este un parc situat în China Town de-a lungul frumosului Shenzhen Bayi care acoperă o suprafață de 480.000 de metri pătrați si este renumit pe plan mondial pentru spectacolele de teatru, dans și cântece populare din zona Asiei, Europei, Africii și Americii.
Satul cultural chinez se află pe primul loc în lume, datorită prezentării unei palete largi a artei, culturii și a obiceiurilor populare chinezești. Are o suprafață de 200.000 metri pătrați, și cuprinde 24 de sate specifice chinezești, incluzând 56 de naționalități.

„China Splendida” sau Fascinanta China este un oraș la scrară mai mică ce cuprinde replici ale celor mai importante edificii istorice din țară, dar și peisaje și locuri unice. „Orașul” reflectă scene în miniatura, având ca teme: istoria, cultura, arta, arhitectura veche și tradițiile diferitelor naționalități. Acesta este unul din locurile care pune în valoare cel mai mare peisaj prin intermediul scenelor reproduse. Pentru construirea acestui „oraș” au contribuit numeroși arhitecți și peisagiști, iar rezultatul este unul spectaculos.

Citește și:  Citadela din Alep: Obiective turistice Siria - Alep

Shenzhen11

În „oraș”veți găsi construcții în miniatură, dar și peste 50.000 de figurine din ceramică ce reprezintă personaje îmbrăcare în costume tradiționale specifice diferitelor regiuni ale Chinei. Aici se găsește și replica celei de-a opta minuni a lumii reprezentatăm de armata de teracotă a primului împărat al dinastiei Qin. Tot în „oraș” veți găsi reprezentarea Marelui Zid Chinezesc.

Orașul Interzis(Palatul Imperia) este un alt loc care trezește atenția turiștilor care ajung la replici. Acesta este cel mai bine conservat complex arhitectural din China. Pe de altă parte, Vechiul Palatul de vară, cunoscut sub denumirea de Yuan Ming Yuan, este o adevărată comoară națională, unde se găseau bijituriile, picturile și antichitățile cele mai de preț, care este reprodus la o scară mai mică, dar foarte fidel. Pe lângă acestea, „orașul” mai găzduiește replici ale Observatorului din Beijing, a Palatului Potala din Tibet și Peșterile Magao din Dunhuang.

Shenzhen111

Cei pasionți de arheologie, cu siguranță, vor fi impresionați de ceea ce a a mai rămas astăzi din fosta Fortăreață Dapeng, construită în urmă cu 6 secole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.