Orașul Sf. George (Town of St. George sau St. George’s Town), localizat pe insula cu același nume din arhipelagul Bermuda, fondat în 1612, a fost prima așezare permanentă englezească de pe insulă. A fost a treia așezare britanică de succes din America, după St. John’s Newfoundland și Jamestown, Virginia, SUA. Original numită New London, orașul St. George a fost înființat după 3 ani de la debarcarea pe insula St. George.

Orasul St. George
Orasul St. George

Compania Virginia care a debarcat aici prima oară printr-o întâmplare, a adus apoi 60 de oameni care să locuiască în Bermuda, aceștia fiind de fapt fondatorii orașului care până în anul 1815 a fost capitala insulelor Bermuda. 10.000 de locuitori apoi au migrat în Virginia, SUA și în sud estul Americii înainte de declararea independenței Statelor Unite ale Americii, fiind și ei la rândul lor cei ce au pus bazele unor noi așezări din state.

Comerțul a înflorit în războiul de independență american, aprovizionând ambele armate prin portul St. George. Numeroase atracții sunt importante pentru cei ce vizitează insula: biserici, forturi, clădiri vechi, muzee și străzi ca acum 100 de ani, nimic nu este prea mult schimbat. Vechea clădire State House datează din 1620, fiind prima clădire din piatră de pe insulă și cea mai veche, devenind clădirea parlamentului. Biserica Protestantă St. Peter este cea mai veche biserică anglicană și protestantă din emisfera vestică. Imprimeria Featherbed Alley este un muzeu care deține o replică a mașinii de tipărit a lui Gutenberg, situată la parterul casei Mitchell, casă construită în 1720 de către Walter Mitchell.
Orașul devine în anul 2000 patrimoniu UNESCO împreună cu fortificațiile de pe Insula Castle.

Saint Peter
Saint Peter

Insula St.George este una dintre insulele importante din Bermude, aflata în nord-estul acestui teritoriu. Cuprinzând orașul St George în parohia acestuia, insula are 2,8 km² suprafața și este una dintre cele sase insule principale din Bermude. Numită pe vremuri Insula Regelui, a fost prima regiune din Bermude colonizată extensiv, deținând actualmente cele mai multe dintre vechile clădiri coloniale de pe aceste insule. Fortul Sf Caterina, apropiat de punctul cel mai nordic al insulelor, este o construcție din secolul al XIX-lea, ridicată pe o fundație din secolul al XVII-lea.

Insula este despărțita de Portul St George in nord si de un canal numit Ferry Reach, in sud. Mai multe poduri si diguri rutiere leagă insulele între ele. Orașul a rămas neschimbat din vechime, străzile sale fiind de lățimea trăsurilor și a cailor care au circulat pe ele din secolul al XVII-lea. Plimbările prin oraș de la punctul unde feribotul lasă vizitatorii se pot face pe jos la monumente și muzee, biserici, forturi, plaje și permit turiștilor cunoașterea detaliată a orașului.

Piața King este centrul orașului, cunoscută ca Market Square. Centrul Bermuda’s World Heritage localizat lângă terminalul Penno Wharf Cruise a fost deschis în 2009 și oferă turiștilor posibilitatea de a cunoaște istoria locului prin diorame, videouri interactive și filme. Primăria datează din 1782 și are minunate podele și tavane împodobite, iar portretele foștilor primari sunt agățate pe pereți.

Citește și:  Royal Botanical Gardens: Obiective turistice Anglia - Londra

St George

Muzeul Bermuda National Trust a fost construit în secolul al XVII-lea de către guvernatorul Samuel Day. Peste un pod mic se află insula Ordnance Island, în Portul St. George, la doar 9 m de țărm folosită ca doc de plecare pentru vapoare vara. În trecut a fost o închisoare și apoi depozit pentru tunuri și alte produse. Acum are un monument care reprezintă nașterea insulei și anume vasul replică Delivrance cu care Sir George Somers și oamenii săi au eșuat pe insulă.

Acesția au reparat vasul distrus de furtună și recifi și și-au continuat drumul spre Jameston, Virginia în 1609.  Insula Ordnance deține și o statuie a amiralului companiei Virginia, Sir George Somers. Cea mai veche structură locuită de pe insulă construită în 1690 în forma literei L este încă în condiții foarte bune pentru vechimea sa și este numită Bridge House. Aici au stat guvernatorii coloniei, fiind numită astfel datorită poziționării sale față în față cu un pod. Acum este în proprietatea firmei Bermuda National Trust. Deține galerii de artă și apartamente private. Galeria de artă este numită Bridge House Gallery și prezintă artă contemporană.

Clădirea Old State House, construită în 1620 pentru Asambleea Națională a Bermudei, este cea mai veche clădire de pe insulă, făcută din piatră, pereții săi rezistând la umiditate și uragane, fiind folosită în timpul cât St George a fost capitala arhipelagului.

St George11

Muzeul și casa memorială Tucker House este dedicată președintelui consiliului de guvernare dintre 1775-1807, familia Tucker fiind cea mai influentă familie din Bermuda în acel timp.

Muzeul de Trăsuri, Carriage Museum, este un muzeul unic deoarece până în 1940 caii, faetoanele și trăsurile erau singurul mod de transport permis pe insulă. Acestea se odihnesc momentan în muzeu, motocicletele și mașinile luându-le locul pe străzi. Conacul Old Rectory este unul dintre cele mai vechi case construite pe insulă, datând din anul 1699, reflectând arhitectura tradiționala. Muzeul Historical Society adăpostește piese de mobilă, haine și opere de artă, o bucătărie utilată complet, iar la intrare turiștii sunt întimpinați cu ceai și pâine cu banane, prăjitura tradițională a insulei.

St George1

Biserica Neterminată sau Unfinished Church, este o clădire elegantă începută în 1870, fiind distrusă de o furtună, nefiind terminată vreodată. Pe coastă se află un teren de golf la St George Golf Course, în apropiere fiind plaja Tobacco Bay cu locuri pentru scufundări. În apropiere se află Fortul St. Catherine, la 2 mile de St. George. Lângă fort se poate vizita plaja St. Catherine Beach. Un alt fort mic este Gates Fort care se află la 1 milă de intrarea în Portul Sf. George unde se păstrează câteva arme, cândva fiind o casă privată. Farul St. David’s Lighthouse este un alt punct de interes, alături de un alt conac vechi, Carter House construit în 1640. Institutul de Științe ale Oceanului localizat pe strada Ferry Road și Parcul Ferry Reach alături de Grădinile Somers sunt alte destinații pe acre un turist le poate vizita în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.