Situat în partea central – sudică a Suediei, unde lacul Malaren se întâlnește cu Marea Baltică, Stockholm este cel mai mare oraș al Peninsulei Scandinave și, totodată, capitala Suediei. Acesta se desfășoară pe o suprafață totală de 188 de kilometri pătrați și, conform recensământului din anul 2014, are o populație de 901.698 de locuitori și o densitate a populației de 4.800 de locuitori pe kilometru pătrat.

Stockholm1

Orașul Stockholm a fost fondat în secolul al XIII-lea, mai exact în anul 1252 de către Birger Jarl pentru a proteja Suedia de către invadatorii ce veneau pe mare. Cronicile relatează că orașul era unul dintre cele mai importante centre comerciale ale epocii, ce se remarca, în mod special, prin producerea oțelului. Numele orașului este compus din doi temeni: Stock, ce înseamnă grindă și holm, ce poate fi tradus drept o insulă de dimensiuni reduse. Cu toate acestea, cronica lui Eric relata faptul că orașul nou a fost fondat, mai exact a fost afiliat, în apropierea fortului din nord și a turnului Tre Kronor.

Stockholm prezintă un climat continental umed, caracterizat prin veri scurte și ploioase și ierni reci. Temperatura medie în sezonul cald oscilează în jurul valorii de 25 de grade, iar în sezonul rece în jurul valorii de -3 grade. Temperatura maximă înregistrată în orașul Stockholm este de 36 de grade Celsius, iar temperatura minima înregistrată este de -32 de grade Celsius. Media anuală a precipitațiilor atinge valoarea de 539 de mm, Stockholm având peste 170 de zile ploioase pe an.

Citește și:  Monumentul împăratului Askia: Obiective turistice Mali - Gao

Cea mai veche clădire din orașul Stockholm este Riddarholmskyrkan. Aceasta a fost construită în secolul al XIII-lea. Din păcate, structura inițială a fost afectată într-un incendiu și restaurată abia în secolul al XVIII-lea în stil baroc.

Stockholm11

În ceea ce privește obiectivele turistice, Stockholm este orașul cu cele mai multe muzee din lume. Cel mai cunoscut dintre acestea este Muzeul Național al Suediei. Acesta adăpostește o colecție impresionantă de 16.000 de picturi și 30.000 de obiectie de artă.

Totodată, turiștii trebuie să știe că Stockholm găzduiește trei obiective protejate UNESCO – Drottningholm Palace, Skogskyrkogarden și Birka.

Pentru a se relaxa, turiștii pot merge în parcul de distracții situat pe insula Djurgarden, Grona Lud. Acesta însumează peste 30 de atracții și este unul dintre cele mai vizitate locuri din Suedia.

Capitala Suediei dispune de un sistem complex de mijloace de transport public. Printre acestea se numără și trenurile Roslagsbanan și Saltsjobanan ce facilitează accesul către punctele importante ale orașului. De asemenea, Stockholm dispune de 3 linii de metrou ce se ramifică, acoperind întreaga suprafață a orașului.

Stockholm111

Orașul Stockholm dispune de 4 aeroporturi: Stockholm – Arlanda International Airport (este cel mai mare aeroport din Stockholm și este situat la 40 de kilometri de centrul orașului), Stockholm – Bromma Airport (este situat la aproximativ 8 kilometri de centrul orașului), Stockholm – Skavsta Airport (este situat la aproximativ 100 de kilometri de centrul orașului), Stockholm – Vasteras Airport (este situat la aproximativ 110 kilometri de centrul orașului).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.