Iată o destinație turistică aflată pe buzele tuturor! Orașul Strasbourg este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite orașe ale lumii, cel puțin din punct de vedere turistic. Este sinonim cu valorile Uniunii Europene și se bucură de o valoare istorică deosebită. 

Strasbourg1

Clădirile foarte vechi se amestecă cu cele moderne, foarte noi și cu o arhitectură curajoasă. Vechiul și noul nu rivalizează, ci colaborează la realizarea unei atmosfere de veșnică sărbătoare și bucurie. Cele mai reprezentative obiective turistice ale orașului Strasbourg îmbină istoria culturală cu prezentul politic, în cel mai suav și cochet mod cu putință.

Orașul Strasbourg este capitala regiunii franceze Alsacia, iar localnicii vorbesc atât franceza cât și germana. Bineînțeles, toată lumea cunoaște limba engleză, deși puțini sunt localnicii care acceptă s-o și vorbească.

Din punctul de vedere al obiectivelor propriu – zise, sunt foarte multe lucruri de menționat. Orașul Strasbourg geme de istorie, artă, cultură, politică și locuri destinate relaxării totale.

Catedrala Notre Dame
Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame este una dintre principalele atracții din Strasbourg, impresionându-și vizitatorii, în ciuda miilor de impresii, fotografii și materiale video care circulă pe internet. Construcția în stil gotic este un colos arhitectural alcătuit din sculpturi, picturi, vitralii, ornamentații de o gingășie și, în același timp, măreție fără egal. Orologiul astronomic și coloana îngerilor sunt două dintre cele mai faimoase podoabe aflate la interiorul catedralei. Fațada de vest este cea mai frumoasă și a fost mult timp cea mai înaltă din întreaga lume. Vitraliile și fereastra în formă de rozetă au aspectul unor bijuterii strălucind de culoare, în timp ce sculpturile de piatră din jurul intrărilor reprezintă, de la depărtare, o adevărată dantelărie.

Mica Franță este un alt simbol al orașului Strasbourg. Este vorba despre un canal de-o frumusețe răpitoare, cu ape liniștite, clădiri cochete și drăgălașe, nu foarte înalte, cu valoare istorică. În Evul Mediu, Mica Franță era locul unde se vindeau cele mai de calitate produse artizanale. Impresionează atmosfera tihnită, terasele elegante, parcurile verzi și străduțele înguste. Râul Ille traversează Mica Franță, oferind turiștilor ocazia unor plimbări cu vaporașul și a unor ședințe foto deosebite. Celebru este și barajul Vauban, supus unor lucrări de restaurare și modernizare.

Centrul vechi al orașului Strasbourg este Grande Ille, primul centru istoric înscris integral în patrimoniul UNESCO. Cuprinde câteva dintre simbolurile orașului: Catedrala Notre Dame, Casa Kammerzell, Palatul Rohan, Opera, Muzeul Alsaciei. Străzile sunt înțesate de cafenele, magazine, berării și restaurante pline de farmec. Prețurile sunt piperate, dar își merită efortul, pentru că atmosfera este de lume extraordinar de bună.

Citește și:  Parcul Național Marakele: Obiective turistice Africa de Sud - Thabazimbi

Strasbourg11

Cel mai cunoscut parc din Strasbourg este Orangerie, un parc clasic, amenajat cu minuțiozitate, impresionând prin multitudinea și coloritul plantelor. Dispune și de o grădină zoologică ce atrage cei mai mulți turiști cu copii.

Clădirile Uniunii Europene sunt un alt punct de atracție al orașului Strasbourg, dar de cu totul alt gen decât cele expuse mai sus.

Orașul este sediul oficial al Consiliului Europei, al Curții Europene a Drepturilor Omului și al Parlamentului European. Clădirile sunt cele mai noi și mai moderne, inspirate de valorile democrației și ale drepturilor omului, astfel că aspectul pare desprins din filmele SF, nemaiputând fi regăsit și în alte locuri ale lumii. Ca detaliu de unicitate, predomină pereții de sticlă, folosiți pentru a exprima ideea de transparență totală a clădirilor Uniunii Europene.

Viața culturală este bogată, iar acest lucru se poate resimți prin prisma numeroaselor instituții internaționale de muzică și teatru ce își au sediul în Strasbourg: Orchestra Filarmonică din Strasbourg, Opera Națională, Teatrul Național, Teatrul de Tineret, Scala sau Kafteur.

Strasbourg111

Conservatorul de muzică și dans din Strasbourg este celebru datorită clădirii în care funcționează. Construcția a fost inspirată din grația lebedelor, astfel că are aspectul uneia dintre cele mai nobile astfel de păsări. Înăuntru, se desfășoară numeroase și gratuite spectacole susținute de studenți, iar pe perioada festivalurilor, spectacolele sunt oferite de artiști consacrați.

Se pot vizita și foarte multe muzee, unele dintre ele aflându-se în interiorul unor adevărate palate medievale: Muzeul de Istorie, Muzeul de Zoologie, Muzeul de Artă Modernă și Contemporană, Muzeul Alsacian, Muzeul Tomi Ungerer.

Una dintre cele mai îndrăgite piețe este renumita Place de la Republique, construită în secolul al XIX-lea pentru a omagia Republica Franceză și pacea instaurată la capătul sângeroasei revoluții din Franța. Clădirile sunt de inspirație neoclasică, iar majoritatea lor sunt prevăzute la parter cu terase, cafenele și localuri destul de scumpe.

Strasbourg1111

Bucătăria locală include meniuri ca la carte, cele mai multe de inspirație franceză. Există și numeroase localuri unde se servesc mâncăruri tipice Germaniei, dar există opțiuni și pentru turiștii care preferă meniurile englezești. Evident, Strasbourg dispune de câteva specialități culinare proprii: Flammekuche (tarte flambate), Baeckeoffe (amestec de carne de vită și porc friptă, cu cartofi și morcovi), Fleischnackas (carne tocată de vită cu salată de legume de vară). Principalele restaurante tradiționale sunt Kirn, Au Dauphin, Au petit bois vert, Le Sanglier, Winstub La Vigne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.