Orasul Tarija (sau San Bernardo de la Frontera de Tarixa) din sudul Boliviei număra 234,442 de locuitori, fiind capitala și cel mai mare oraș din departamentul Tarija. Altitudinea maximă este de 1.874 m. După perioada post revoluționară din Bolivia, locuitorii din oraș, numiți chapacos au votat unirea cu Bolivia în loc de unirea cu Argentina. Locuitorii sunt considerați patrioți și sunt mai izolați de restul țării ca tradiții și nu prea au obiceiuri comune. Au o viață relaxată și nu sunt punctuali, la amiază, zilnic, sunt trei ore de siestă în care familia ia prânzul împreună si se odihnește, orașul fiind pustiu și magazinele și birourile închise.

Tarija11

Orașul Tarija a fost fondat în anul 1574 ca Villa de San Bernardo de Tarija de către Don Luis de Fuentes y Vargas, numele fiind dat în onoarea celui care a fost primul spaniol care a vizitat locul unde este situat orașul. În anul 1810 locuitorii s-au declarat independenți de spanioli și apoi s-au alipit de Bolivia.

Orașul oferă atracții pe care turiștii le pot admira în contextul bolivian, cu specificul ei: stațiunea Tomatas care se află la 5 km de oraș, cu plajele scăldate de apele râului Guadalquivir și Erquis, cu un loc mic pentru campare. Pentru iubitorii naturii, la 18 km de oraș este parcul Rincon de la Victoria, locul ideal pentru excursii, cascada Chorros de Jurina este o cascadă dublă de 40 de m, înconjurată de un peisaj minunat sau un baraj cu lac artificial, San Jacinto de 1700 ha localizat la 7 km de oraș, oferă cadrul ideal pentru sporturi de apă.

Tarija1

Stațiunea Tolomosita cu ape naturale și câmpuri verzi la 7 km de oraș, stațiunea San Andres cu festivalul anual al cartofilor, Canon del Ancon, un loc ideal pentru pescuit, Padcaya cu peșterile sale și siturile arheologice sunt atracții spectaculoase pentru turiștii din orașul Tarija. În San Lorenzo, la 16 km de oraș se află casa memorială al lui Eustaquio, un erou local care a luptat pentru independența Boliviei. Un loc istoric al unei bătălii se află la 4 km de oraș, unde revoluționarii sub conducerea lui Mendez au luptat împotriva spaniolilor pentru independență, locul este numit La Tablada.

Orașul Conception este binecunoscut pentru podgoriile și grădinile sale. În oraș, multe atracții variate sunt oferite turiștilor: Muzeul de Archaeologie și Paleontologie, Catedrala din anul 1611 cu vitralii, fondată de don Luis de Fuentes y Vargas, Castelul Moises Navajas cu extravaganța sa colonială, conacul încă locuit este deschis câteodată turiștilor, Biserica Iglesia de San Juan construită în anul 1632, locul unde s-a semnat predarea spaniolilor după bătălia de la Tablada, grădina bisericii este locul de unde se poate admira panorama asupra orașului Tarija, Biserica de San Roque, albă ,construită în anul 1887, Parcul Loma de San Juan care permite o priveliște de la înălțime asupra orașului.

Tarija111

Biserica San Francisco a fost fondată în anul 1606 și este monument național. Biblioteca și Arhivele Franciscane fondate în secolul al XVI-lea de către călugări pot fi cercetate cu permisiune de la aceștia. Muzeul Franciscano Frey Francisco Miguel Mari expune picturi ecumenice și sculpturi. Casa Gilded datează din anul 1930, fiind proprietatea unui aristrocrat, Tarija Moisés Navajas (de multe ori comparat cu Teddy Roosevelt) și soția sa Esperanza Morales, este pictată la exterior cu aur și argint, adăpostește un instrument muzical numit funola care este un precursor al pianului. Casa acum aparține Casei de la Cultura din Tarija.

Citește și:  Insula Calero: Obiective turistice Costa Rica - Calero

Muzeul Universitar de Arheologie și Paleontologie deține câteva relicve ale unor animale: un megatherium-un gigant de mărimea unui elefant, un glyptodon-care este un animal ciudat, armadillolike, de mărimea unui Volkswagen Beetle, un lestodon-un fel de furnicar cu gheare, un scelidotherium-un mic anumal numit leneș, un smilodon-un tigru preistoric și un Cuvierionius tarijensi-un elefant fosil care a fost găsit aproape de oraș de către zoologul francez Georges Cuvier. Un corp mumificat deshidratat a unui om care a fost uscat natural, ajungând la lungimea de 34 cm (un ritual precreștin, practicat pentru cei morți de către localnici) este expus tot aici.

Tarija1111

Câteva evenimente au loc în oraș și îl animă periodic: Fiesta de San Roque, care celebrează un sfânt ce a se presupune că a oprit epidemia de lepră și ciumă din zonă, festival ținut în septembrie, care durează 8 zile. Festivalul anual Fiesta de las Flores este o sărbătoare religioasă pentru un personaj religios catolic, Virgin of Rosario. Rodeo Chapaco lăsat de colonialiștii spanioli ca eveniment local include toate elementele unui spectacol de gen. Festivalul Vinului și al Brânzei este anual, zona fiind cunoscută pentru podgoriile sale și producția de vin. Vizita la Parcul Național Sama și Tariquia National Park se poate face după obținerea unui permis de la administrația parcului, aici se pot face plimbări și se poate admira fauna și flora locală.

Un tur la podgoriile din Valle de la Concepcion din zonă se organizează pentru cei interesați, excursii unde se poate degusta atât vinul bolivian cât și singani, o băutură tare distilată din struguri, făcută local. Patiseria tradițională constă în tamales, chirriadas, rosquetes care sunt aluaturi prăjite sau coapte, specifice atât zonei cât și țării. Se produc băuturi din ovăz, alune, caise uscate, porumb, toate acestea fiind cultivate în zonă, în văile roditoare ale acesteia. La Bodega Casa Real se fac degustări de singani, băutura produsă local. Strada Las Americas Avenue este un loc pentru plimbare, pentru restaurante și magazine, cu oferte valoroase pentru turiști.

Tarija11111

Caracterul catolic al locului se oglindește în multitudinea de biserici care se găsesc la tot pasul: Biserica San Francisco, Catedrala Metropolitană, Biserica San Rocque, San Juan, San Lorenzo. La Padcaya, care este la 50 km de orașul Tarija sunt peșteri care conțin petroglife datate de mii de ani, alături de urme fosile de animale. Tot la 50 km de oraș este un observator astronomic, primul din Bolivia cu 2 telescoape rusești și un ceas atomic care păstrează ora oficială din țară care se pot vizita. Iubitorii de golf pot practica acest joc în Rincón din Valea Victoria pe terenul cu 18 găuri. Tarija are 30 de parcuri și grădini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.