Tianjin este unul dintre cele patru municipii ale Republicii Populare Chineze. Ca toate municipiile din China, orașul are statut de provincie, fiind al doilea nivel administrativ după guvernul central. Populația municipală este de peste 10 milioane, dintre care aproximativ 5 milioane trăiesc în mediu urban. Municipiul este situat în nordul Chinei, fiind mărginit de Beijing, capitala națională, la nord, și de Provincia Hebei în nord-est, sud și vest.

Tianjin1

În timpul dinastiei Ming numele orașului a fost stabilit ca “Tianjin”, care s-ar traduce ca “bacul împăratului”. Statutul oficial de oraș a fost primit abia în anul 1928. În prezent,Tianjin are în subordine 15 districte și 3 județe. Tianjin este cel mai mare oraș industrial din Câmpia Chinei de Nord dispunând de importante zăcăminte de petrol, gaze și sare marină.

De asemenea, Tianjin este un important centru de afaceri și port la marea Bohai. Între vestigiile culturale se numără Grădina Ning, Palatul Tianhou, Fortul Dagukou, Templul Dule al județului Ji, porțiunea antică a Marelui Zid cu trecătoarea Huangya și munții Panshan.

Citește și:  Madrassa Ali ben Youssef: Obiective turistice Maroc - Marrakech

Tianjin11

Orașul Tianjin este unul inedit pentru că este guvernat de către două puteri, una dintre ele având control asupra Orașului Vechi și cealaltă asupra Orașului Nou(Binhai New Area). Binhai New Area este unul dintre cele mai importante orașe din China, deoarece dispune de unul dintre cele mai mari venituri pe cap de locuitor din țară. Mai mult decât atât, conform celor mai recente statistici, Binhai New Area a cunoscut una dintre cele mai mari dezvoltări din Asia într-un timp foarte scurt.

Tianjin111

Tianjin Ancient Culture Street este o stradă care abundă în clădiri construite în stilul arhitectural specific dinastiei Qing. Există sute de magazine deschise în această zonă, fiind un adevărat magnet pentru turiști, dar totodată și pentru localnici. Orașul este unul interesant atât pentru clădirile vechi care pot fi vizitate aici , cât și pentru modul în care s-a dezvoltat în doar câteva decenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.