Oraşul Truro este situat în comitatul Cornwall din regiunea South West England, fiind înconjurat de o serie de arii naturale protejate, ca parcul Pencalenick şi grădinile Trelissick şi Tregothnan.

Catedrala Truro
Catedrala Truro

Principala atracţie turistică a oraşului este catedrala, ridicată în stil neogotic, ce îmbină stilul englez timpuriu cu elemente caracteristice stilului francez. Catedrala a fost ridicată pe locul unei vechi biserici ce data din secolul al XVI-lea.

Turnul central al catedralei are o înălţime de 76 de metri şi a fost finalizat în anul 1905, în timp ce turnurile vestice, de 61 de metri, au fost terminate în 1910, când catedrala a şi fost inaugurată. În 1887, biserica a primit o nouă orgă, executată de către Henry Willis. Catedrala Truro a trecut printr-un proces de renovare în anul 2002, fiind executate lucrări de refacere în partea de est. Trei ani mai târziu a fost restaurat şi frontonul vestic.

Catedrala Truro1

Oraşul se remarcă şi prin clădirile elegante construite în secolele XVIII-XIX, în stil georgian şi victorian, aflate pe strada Lemon, nume ce provine de la parlamentarul şi omul de afaceri William Lemon (1748 – 1824). În acea perioadă, Truro a devenit centrul înaltei societăţi din Cornwall şi a ajuns să fie cunoscut ca “Londra din Cornwall”.

Citește și:  Parcul National Los Glaciares: Obiective turistice Argentina - Los Glaciares National Park
The Royal Cornwall Museum
The Royal Cornwall Museum

The Royal Cornwall Museum este cel mai vechi muzeul din Cornwall care prezintă istoria şi cultura zonei şi cuprinde colecţii valoroase de arheologie, artă şi geologie. Un alt obiectiv turistic este Hall for Cornwall, un centru ce găzduieşte spectacole de operă şi balet, concerte şi evenimente culturale. Oraşul Truro este cunoscut şi pentru parcurile sale, dintre care cele mai importante sunt Victoria Gardens, Boscawen Park şi Daubuz Moors.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.