Până la începutul anilor 1960, orașul Ulsan a fost un port de pescuit și un centru agricol din Coreea de Sud. Cu toate acestea, când a început construcția a cartierului Ulsan Industrial District în anul 1962, orașul a devenit un centru industrial. Orașul este gazda plantaților industriale și a fabricilor de importanță majoră, care includ rafinării de petrol, uzine chimice și Hyundai Corporation pentru producerea automobilelor, are infrastructură potrivită pentru a servi dezvoltării sale. Atracții turistice celebre din Ulsan includ parcul Ulgi, plaja Jeongja și zona Ganjeolgot Cape. În parcul Ulgi, un far alb și forme interesante de roci de pe litoral creează o vedere splendidă pentru vizitatori.

Ulsan1

Fabrica de mașini Hyundai Motor Company este cea mai mare din lume pentru producția de automobile. Hyundai a intrat în industria construcțiilor de automobile în anul 1968 prin parteneriatul cu Ford Motor Company pentru a produce mașina de familie populară din Marea Britanie, Cortina. De la lansarea primul său model coreean Pony în 1975, Hyundai s-a dezvoltat într-un producător auto de frunte la nivel mondial. Fabrica Planta Ulsan produce o medie de 5.600 de vehicule pe zi și vizitatorii pot face turul fabricii pentru a vedea cele 10.000 de mașini ce așteaptă să fie exportate.

Fabrica amplasată între 580 de mii de arbori este echipată cu facilități pentru a proteja mediul înconjurător, cum ar fi o instalație de eliminare a apelor uzate. Turul oferă o mare oportunitate pentru vizitatori de a experimenta procesul de fabricație de la Hyundai Motors. Rezervările se pot face pe sit-ul companiei pentru persoane fizice sau familii de mai puțin de 12 persoane, cât și pentru grupuri de peste 30 persoane. Parcul Daewangam are un traseu frumos pentru mersul pe jos de-a lungul falezei. Se poate ajunge la insulă de pe mare printr-un pod. Parcul insulei este fantastic și are aproximativ 15.000 de pini de peste o sută de ani, considerat de turiști un loc revigorant pentru relaxare.

Casa Memorială Oesol Memorial Hall este locul de naștere al savantului de limbă coreeană Choi Hyeon-Bae (1894-1970), al cărui nume de scriitor era Oesol. Casa a fost abandonată mai mulți ani la rând, dar a fost restaurată la starea sa actuală în anul 2008. Sala memorială deține o sala de expoziție, o clasă Hangeul ( pentru limba coreeană) și o sală multifuncțională. Sala de expoziție are expuse o sută de elemente care fie aparțin sau sunt legate de savant, inclusiv paltonul lui, penițe din trestie de zahăr, biroul, fotografii și Ordinul de Merit oferit de Fundația Naționala.

Citește și:  Castelul Frederiksborg: Obiective turistice Danemarca - Hilderod

Ulsan11

Muzeul Whale este situat în Jangsaengpo, care a fost anterior un loc pentru vânătorii de balene. Acest muzeu deschis pe data de 31 mai 2005 este primul și singurul muzeu de balene în Coreea. Expozițiile includ lucruri cum ar fi scheletul unei balene din specia Bryde , un schelet a unei balene ucigașe, un colț de balenă gri și nave de pescuit. Muzeul are 250 de relicve despre vânătoarea de balene care au devenit obiecte rare din cauza faptului că vânătoarea a fost interzisă din anul 1986. Muzeul oferă o gamă largă de informați cu privire la balene, servind ca un loc important pentru programe de oceanologie, de cercetare și educație. Acesta este adăpostit într-o clădire cu trei etaje și dispune de o sală principală, o sală pentru istoria vânătorii de balene și a sală a Balenei Cross-Section. Există, de asemenea, o barcă de vânătoarea expusă în aer liber. După turul muzeului, turiștii pot vizita sala principală pentru a vedea de aproape delfini în acvarii.

Satul Oegosan Onggi este cel mai mare producător de faianță tradițională (onggi) din Coreea. Satul a fost întemeiat de către meșteșugari și olari din toată Coreea pentru de a practica și de a păstra tradiția de producție onggi. Satul în sine este o colecție masivă de diverse produse de lut, formănd un peisaj rural foarte popular și unic.

De asemenea, o serie de facilități se găsesc în sat pentru ca vizitatori să exploreze cultura onggi. Acestea includ Centrul Cultural Onggi ce expune istoria și cultura onggi, Centrul de Informare a satului ce adăpostește o sala dedicată istoriei satului, o sala multimedia, o sală de seminar, Academia Onggi pentru efectuarea programelor de învățare și păstrare a artizanatului profesional. Vizitatorii pot observa meșteșugarii în lucru și chiar pot face propriile lor produse. Începând cu anul 2000, se ține în sat Festivalul anual Oegosan Onggi pentru a sărbătorii tradiția și practicarea meșteșugurile onggi. În anul 2011 s-a construit o structură din ceramică onggi de peste 2 metri ce a fost recunoscută de cartea recordurilor Guinness Book.

Ulsan111

Zona Ganjeolgot este situată pe coasta de est, fiind unul dintre primele locuri unde se poate vedea răsăritul soarelui pe peninsula coreeană. Punctul de atracție include noul monument, un parc cu sculpturi, plaja Jinha și Cetatea japoneză Seosaengpo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.