Este capitala celui de-al șaptelea emirat, cu același nume. Orașul Umm al-Quwain se întinde pe o suprafață de 32 de kilometri, pornind de pe coasta de vest a Golfului Persic. În traducere, numele Umm al-Quwain înseamnă „părintele celor două puteri” și este inspirat de faptul că locuitorii sunt din vremuri străvechi foarte buni navigatori și cultivatori ai pământului. Deși pe suprafața actuală a orașului existau așezări umane încă din acum 7000 de ani, istoria modernă a capitalei Umm al-Quwain datează de 200 de ani, când triburile conduse de Al Ali și-au mutat centrul urban din insula Al Sinniyah în Umm al-Quwain.

Umm Al-Qaiwain1

În prezent, orașul se caracterizează prin plaje de calitate, foarte frumos amenajate, numeroase posibilități de practicare a sporturilor extreme și o densitate redusă a populației. Există obiective turistice diverse, din mai multe arii de interes.

Cel mai fascinant loc, sub aspectul istoriei, îl reprezintă situl arheologic Al-Dur, excavat în apropierea autostrăzii din Umm al-Quwain. Al-Dur este practic un oraș antic, scos la lumină cu ajutorul săpăturilor. Este considerat cel mai mare oraș preislamic de pe coasta Golfului Persic, a cărui existență a atins apogeul în perioada anilor 200 î.e.n și 200 e.n. Reprezenta un oraș port, cu o activitate comercială înfloritoare. Printre ruinele locuințelor au fost descoperite mari morminte, înăuntrul cărora își dormeau somnul de veci mai multe persoane laolaltă, probabil familii. Mai pot fi vizitate două monumente pe suprafața sitului Al-Dur: un micuț templu dedicat zeului Soare și o construcție sub forma unui fort destul de mic, cu turnulețe rotunde.

Cea mai mare parte a artefactelor ce provin de pe situl Al-Dur pot fi regăsite în sălile de expoziție ale Muzeului Umm Al Quwain. Acest muzeu este găzduit la interiorul fostului fort al orașului, o construcție oficială de secol al XVIII-lea unde, între 1768 și 1969 a funcționat centrul de guvernare al Emiratului. Pe lângă piesele colectate de pe suprafața sitului Al-Dur, muzeul Umm Al Quwain este un obiectiv turistic în sine, prin prisma încăperilor cu iz de poveste arabă, cu colecții de bijuterii uluitoare și mobilier tradițional arab. Expozițiile de arme ale conducătorilor emiratului sunt printre cele mai apreciate de către turiști, dar artefactele reprezentative sunt două sculpturi celebre înfățișând doi vulturi decapitați. Muzeul se află chiar pe țărmul Golfului, asigurând o panoramă deosebită asupra apelor. Zidul înconjurător se află în reconstrucție, urmând să fie restaurat după modelul original.

Citește și:  Castelul Olavinnlinna: Obiective turistice Finlanda - Savonlinna

Umm Al-Qaiwain11

Orașul Umm al-Quwain dispune de șapte mici insulițe destinate turismului estival. Aici lumea se înghesuie la plajă, bucurându-se de servicii de calitate și peisaje naturale impresionante. Trei dintre insulițe sunt vizibile chiar din mijlocul centrului vechi al orașului Umm al-Quwain. Între insule curge pârâul Madaar, ideal pentru pescuit.

Tot în centrul vechi pot fi admirate câteva construcții tipice pentru arhitectura locală. Este vorba de unele case construite din piatră și decorate cu mărgele de coral și sculpturi din ipsos. Ele înconjoară vechiul port al orașului, transformat acum într-un loc plin de farmec pitoresc, unde meșterii locali continuă să construiască ambarcațiuni arabe tradiționale, precum cele folosite cu sute de ani în urmă pe suprafața Oceanului Indian.

Cele mai multe dintre atracțiile turistice ale orașului Umm al-Quwain rămân însă cele moderne, oferind nenumărate și chiar unice posibilități de distracție pentru toată familia.

Dreamland este cel mai mare parc acvatic de distracții din Emiratele Arabe Unite. Ocupă o suprafață de 250.000 de metri pătrați și oferă peste 30 de tobogane și piscine. Parcul Dreamland este vizitat anual de 10.000 de turiști din toate colțurile lumii.

Umm Al-Qaiwain111

Un loc asemănător, dar care se adresează exclusiv copiilor este Happyland, un parc de joacă unde cei mici pătrund într-o lume fantastică a jocurilor video, forturilor și sporturilor de echipă.

Există și un acvariu în portul cel nou al orașului Umm al-Quwain, în cadrul căruia pot fi descoperite specii marine reprezentative pentru zona Golfului Persic: raci, melci, corali. Acvariul aparține Centrului de Cercetare Marină și poate fi vizitat doar la cerere.

Clubul de Bowling Palma se numără printre locurile de distracție preferate ale turiștilor; amenajat într-un decor inspirat de poveștile faraonilor egipteni, clubul pune la dispoziția clienților piscine, săli de joc, baruri, restaurante, jocuri video.

Orașul Umm al-Quwain este ideal pentru turiștii îndrăgostiți de activități sportive în aer liber; există multe locuri în care se poate intra în comuniune cu natura, dar se organizează și plimbări cu barca, excursii în șaua calului sau a cămilei sau cursuri de parașutism.

Umm Al-Qaiwain1111

În ceea ce privește cumpărăturile, orașul dispune de foarte multe centre comerciale moderne, inspirate de modelul occidental. Piața Salma este singura cu un oarecare farmec local, fiind recunoscută datorită atmosferei vesele și a produselor de îmbrăcăminte la prețuri avantajoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.