Situat la 60 de kilometri de Stockholm, distanță ce poate fi parcursă în aproximativ 60 de minute cu trenul, Uppsala este leagănul spiritual al Suediei. Acesta este al patrulea oraș ca mărime din Suedia, imediat după Stockholm, Goteborg și Malmo, desfășurându-se pe o suprafață totală de 48,77 de kilometri pătrați, având o populație de 140.454 de locuitori și o densitate a populației de 2.880 de locuitori pe kilometru pătrat.

Uppsala1

Istoria orașului începe acum 2000 de ani, când, conform cronicilor, Uppsala era principalul centru religios păgân, ce adăpostea Templul marilor zei ai Aesirului. Ulterior, după ce religia păgână a fost înlocuită de creștinism, mai exact în anul 1164, Uppsala a devenit un centru comercial și spiritual important, recunoscut de-a lungul și de-a latul continentului european.

Fiindcă Uppsala este situat la mai puțin de 15 kilometri de paralela nordică de 60 de grade, acesta prezintă un climat umed continental cu influențe subarctice, caracterizat prin veri scurte și ploioase și ierni aspre. Datorită așezării sale, în timpul solstițiului de vară Uppsala întâmpină aproximativ 18 ore de lumină, pe când în timpul solstițiului de iarnă, aproximativ 6 ore de lumină. Cea mai ridicată temperatură înregistrată în orașul Uppsala este de 37.4 grade, iar cea mai scăzută este de -39.5.

Principalele obiective turistice ale orașului Uppsala sunt: Castelul din Uppsala, Grădina Botanică din Uppsala, Muzeul Păcii din Uppsala, Mormântul Eroilor din Uppsala, Catedrala din Uppsala și Biblioteca din Uppsala.

Uppsala11

Castelul din Uppsala se află în apropierea kilometrului 0 și este unul dintre cele mai deosebite obiective turistice oferite de orașul Uppsala. Acesta este numit și Uppsala Slott, iar pentru suedezii de pretutindeni acesta are o semnificație aparte, fiindcă datează din perioada de glorie a Suediei. Acesta a fost construit din inițiativa regelui Gustav Vasa, iar de-a lungul timpului, datorită conflictelor armate, a suferit pagube majore, fiind reabilitat în repetate rânduri de către Erick al XIV-lea, Ioan al III-lea și Charles al IX-lea. Din acest motiv și din multe altele, castelul nu mai e acum reprezentativ pentru stilul arhitectural gotic ci, mai degrabă, abordează un stil renascentist.

Citește și:  Desertul Atacama: Obiective turistice Chile - Antofagasta

Grădina Botanică din Uppsala este situată în centrul orașului Uppsala, în partea de vest a Castelului din Uppsala. Aceasta este cea mai veche grădină botanică din Suedia și este cunoscută pe plan local și sub denumirea de Botan. Aceasta a aparținut regelui Gustav al III-lea și a fost donată în anul 1787 Universității Uppsala.

Muzeul Păcii din Uppsala este situat în centrul orașului și a fost fondat în anul 2005, fiind primul muzeu de acest gen din Suedia. Acesta a fost fondat pentru a-l comemora pe primul Secretar General de Stat al ONU, Dag Hammarskjold, care a murit în anul 1961 în urma unui accident aviatic.

Uppsala111

Mormântul Eroilor este situat la 4 kilometri în partea de nord a orașului Uppsala. Zona este cunoscută și sub denumirea de Mormântului celor Bravi și datează din perioada neolitică. Peste 300 de movile, de diverse dimensiuni, împânzesc zona, cea mai mare dintre acestea având un diametru de 20 de metri și purtând denumirea de Storhog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.