Orașul columbian Villavicencio este capitala departamentului Meta și cel mai important centru comercial din câmpiile de Est, cu o populație urbană de 384.131 de locuitori (conform recensământului din anul 2005). Orașul este situat la poalele munților Cordilieri de Est, în vestul departamentului Meta, pe malul stâng al râului Guatiquía și al pârâurilor Parrado și Granada. Orașul este cunoscut ca poarta spre câmpiile estice.

Villavicencio1

Colegiile și centrele de formare tehnice sunt numeroase în capitala regiunii, numărând astăzi 17 universități și mai mult de o duzină de centre de pregătire tehnică și tehnologică. Există mai multe școli de folclor, cele mai importante sunt Folk Corporation Centaur și Corporation Taguaros. Un pionier în domeniul audiovizualului este compania Llanera Internacinalizacion, care împreună cu Institutul de Dans Buenos de Colombia LA Corporación Culturale Llanera sunt reprezentative pentru viața culturală a orașului. Clima este caldă și foarte umedă, cu temperaturi medii de 27 ° C. Villavicencio este situat la 90 km la sud de capitala Columbiei, Bogota.

Evenimentul Encuentro Mundial del Coleo este unul dintre cele mai importante evenimente ținute în America în arta de a deveni cowboy. Muzica harp, dansul joropo și impresionanta gastronomie sunt prezente pe parcursul întregului festival. Coleo este un sport păstoresc cu rădăcini adânci în savanele Columbiei și ale Venezuelei. Constă în a rostogoli un bou sau o vacă, trăgând-o de coadă în timp ce călărești un cal. Este o atracție care face parte din World Coleo Encounter și unde pot concura și femei. Aici se mai concurează la lansarea unui lasou, la călăritul cailor și la muls vacile.

Villavicencio11

Festivalul columbian de cântece este dedicat ritmurilor llano ale triburilor llanero. Zona Concha Acústica Arnulfo Briceño este considerat locul de unde poți capta priveliști spectaculoase asupra orașului, unde se organizează evenimente folclorice, culturale și muzicale pentru localnici și străini. Grădina Botanică din Villavicencio, localizată la 2 km de capitală cuprinde 40 de ha de pădure nativă. Creată în anul 1983 pentru a proteja aria și pentru a o conserva, grădina este un punct de atracție pentru turiști.

Monumentul lui Cristo Rey a fost inaugurat în anul 1954, este situat pe dealul Redentor și este un loc potrivit pentru a admira panorama orașului, fiind situat undeva la înălțime. Parcul de la Vida este una dintre atracțiile cele mai bune pentru recreații și sport, are săli de conferință, piscine și zone verzi. Parcul Libertadores este considerat unul dintre cele mai mari din capitală, bustul lui Simon Bolivar și Francisco de Paula Santander fiind de asemenea expuse aici.

Citește și:  Catedrala Notre-Dame de Paris: Obiective turistice Franta - Paris

Villavicencio111

Parcul Las Malokas prezintă cultura populației llanos, fiind parte din istoria columbiană, într-un mediu cu flori exotice și diferite specii de bovine, oi și alte animale. În parcul tematic sunt organizate evenimente cu diferite teme, mai ales despre cultivarea plantelor locale, manioc și tapioca. Cele mai bune grajduri din regiune sunt aici unde trăiesc multe specii. Aici se poate degusta mâncarea specifică llanero. Parcul El Hacha a fost construit în anul 1977 în onoarea poetului și scriitorului Jose Eustaquio Rivera, care a scris despre poporul llanos din Amazon și Orinoco.

Parcul Ocarros Bio este o rezervatie naturală, dedicată bogăției naturale a regiunii. Animalele și fauna diversă împreună cu un acvariu și un serpentariu sunt prezentate vizitatorilor. Este, totodată, și prima grădină zoologică, cu diferite ecosisteme ce cuprinde 6,3 ha de lagună și este deschisă zilnic doar până la apusul soarelui. În zonă se poate practica ecoturismul, excursiile cu barca cu motor, pescuitul, plimbările, observarea păsărilor, agroturismul la diferite ferme. Evenimentele culturale din oraș sunt și cele dedicate folclorului cum este International Joropo´s, festival care adună peste 500.000 spectatori locali și internaționali. Casa de la Cultura Jorge Eliécer Gaitán prezintă filme și găzduiește un festival internațional de filme. Banco de la República organizează concerte și expoziții.

Villavicencio1111

Un monument spectaculos este Monumento a las Arpas care sunt, de fapt, 3 harpe uriașe, una de 10 m înălțime cu 7 m lățime, fiecare cu 32 coarde, situat pe drumul spre aeroport. În jurul orașului Villavicencio sunt mici așezări cu izvoare termale și ruine ale poporului llanos. Se pot face plimbări, echitație, rafting pentru cei care iubesc natura.

Altitudinea la care se află orașul este de 467 m și a fost fondat în anul 1840 împreună cu micile așezări din zonă. Villavicencio aparține regiuni Orinoquía. Câmpia Los Llanos este o destinație specială în zonă, situată la poalele munților Anzi, este o colecție de floră și faună și casă a 1000 de specii de animale și păsări specifice sau pe cale de dispariție, cum ar fi caimanul. Aici, cascada de cristal Canes este o atracție specială. Mâncarea specifică este un fel de grătar, orice fel de carne care se poate prăji pe foc deschis, care se poate servi cam peste tot în zonă. Pentru cei ce doresc să cunoască viața de noapte a orașului, clubul Los Capachos este unul dintre cele mai mari cluburi de noapte din Columbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.