Aparține de landul Renania de Nord Westfalia și se află pe malurile râului Wupper. A fost întemeiat în 1929, prin unirea mai multor localități urbane, mai mici și mai mari. Inițial se numea Barmen Elberfeld, dar locuitorii au decis să îi schimbe numele în Wuppertal, care se traduce prin „Valea râului Wupper”. Pe timpul celui de-al doilea război mondial a fost bombardat fără milă, iar după tratativele de pace a devenit teritoriu al administrației britanice.

Wuppertal1111

Datorită numeroaselor spații de natură, orașul este considerat și unul dintre cele mai mari orașe verzi ale Germaniei. Totuși, principalele obiective turistice ale orașului Wuppertal țin de domeniul culturii, al artei, cumpărăturilor și inovațiilor.

Cei dornici să cunoască cele mai interesante locuri ale orașului pot opta pentru un tur cu autocarul. Durează circa 90 de minute și asigură toate informațiile necesare, de-a lungul unei călătorii din centrul orașului și până la marginile văii Wuppertal.

Metroul suspendat este cel mai faimos obiectiv turistic al orașului. Peste un milion de vizitatori se înghesuie să vadă cu ochii lor un mijloc de transport în comun ce evită aglomerația din trafic, indiferent de oră. Este vorba despre un metrou pe șină care circulă nu sub pământ, ci în aer. Rețeaua de șine este construită deasupra orașului, iar o călătorie de la un capăt la altul durează puțin peste 30 de minute. Acest sistem de călătorie a fost inaugurat în Wuppertal în anul 1901.

Wuppertal Metroul suspendat
Wuppertal Metroul suspendat

Principala biserică a orașului se cheamă biserica Sfântului Laurențiu și a fost prima biserică catolică construită pe suprafața orașului, de după Reformă. A fost înălțată în anul 1835, din piatră de gresie roșie, în stil clasic. Are două turnuri laterale, prevăzute cu ceas. De-a lungul celui de-a doilea război mondial a fost grav avariată, necesitând restaurare. Din 1980, piața în care se afla, denumită până atunci Piața Regală, a luat numele Piața Sfântului Laurențiu. Sistemul de iluminație pe timpul serii dă bisericii aspectul unui adevărat palat modern.

Din secolul XVIII provine Casa Memorială a lui Friedrich Engels. La origine este o construcție în stil baroc, ce i-a aparținut bunicului lui Engels, acesta moștenind-o din generație în generație. La interior se pot afla multe detalii interesante despre stilul de viață tipic burghez, dar și despre gândirea și personalitatea lui Engels. În spatele casei, fusese construită o fabrică mică de textile, dar după o restaurare recentă, la interiorul ei a fost deschis Muzeul Industriei din Wuppertal.

Citește și:  Fortareata Spinalonga: Obiective turistice Grecia - Creta

Muzeul der Heydt este un loc fascinant, sub aspectul artelor. Colecțiile sale de pictură reflectă arta din secolul XVII până în zilele noastre. Pot fi admirate creații ale lui Paul Cezanne, Umberto Boccioni, Pablo Picasso, Degas, Paul Gauguin, Auguste Renoir și alții.

Wuppertal111

Muzeul Ceasurilor din Wuppertal este o altă atracție deosebită a orașului. Există peste 2000 de exponate, sub forma ceasurilor de mână și de buzunar, orologiilor de perete și dispozitivelor de măsurare a timpului. Există chiar și un ceas în vârstă de 5000 de ani, dar și ceasuri din Egiptul Antic sau primele ceasuri care s-au produs pe teritoriul Germaniei.

Casa Operei din Wuppertal a fost inaugurată în anul 1905 și se înscrie printre clădirile reprezentative ale orașului. Este în același timp monument al artei și monument de artă, în stil neobaroc. Alături de Casa Operei, pe lista obiectivelor turistice culturale se înscrie și Teatrul de Dans Wuppertal, devenit faimos prin prisma celebrei coregrafe Pina Bausch.

Grădina Zoologică a orașului Wuppertal se numără printre cele mai mari din lume și adăpostește circa 4500 de animale, fiecare specie având propriul habitat simulat în interiorul grădinii. Un spațiu fascinant este tunelul construit în universul acvatic al pinguinilor; turiștii pot străbate acest tunel observând prin pereții de sticlă exemplare de pinguini bălăcindu-se și înotând. Există și animale sălbatice africane, cele mai îndrăgite de public fiind felinele grațioase.

Grădina Botanică din Wuppertal a fost inaugurată la finalul secolului XIX sub forma unei grădini de trandafiri. De-a lungul vremii a fost extinsă și s-au adus tot mai multe soiuri de plante. În mijlocul grădinii botanice se află turnul Elise, construit sub forma unei clădiri extrem de cochete, cu ziduri de culoare roșie și acoperișul de un alb strălucitor.

Wuppertal11

Turiștii pasionați de plante exotice pot vizita Arboretul, un parc deschis în anul 1900 sub forma unui experiment. S-a dorit plantarea câtorva specii de arbori exotici, urmând ca cei mai bine adaptați să fie folosiți pentru împădurire. Dar grădina s-a bucurat de asemenea succes încât a devenit un spațiu public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.