Plaja Oudekraal este parte a Parcului Național Table Mountain National Park și una dintre locurile căutate de cei doritori de soare, în apropiere de golful Camps Bay și Clifton. Aria are semnificație istorică și o importanță spirituală, pentru că în secolul al XVIII-lea aici era refugiul sclavilor care fugeau de autoritățile coloniale. Între aceștia erau conducători musulmani care au fost prinși și aduși aici după ce s-au răsculat împotriva sclaviei în Indiile Olandeze. Ravinele Oudekraal i-au ascuns și au putut să trăiască aici în zonă, transmițând religia lor mai departe, de aceea, aici este un loc important pentru comunitatea islamică din Africa de Sud.

Ouderkraal1

Parcarea se face mai sus de plajă, locul fiind neschimbat și neatins. Mica plajă este protejată de bolovanii care creează o zonă de înot nu prea adâncă, iar ceva mai încolo se află zona de picnicuri care completează facilitățile locului. Plaja are nisip alb și datorită bolovanilor rotunzi imenși este preferată pentru fotografii de nuntă și pentru pitorescul ei. Pentru că adâncimea apei este mică, se pot face băi în zona de lângă țărm; mai ales copiilor le va plăcea, locul fiind nepericulos. Se poate face un picnic fără probleme, însă alcoolul este interzis în totalitate, atât pe plajă, cât și în împrejurimi.

Citește și:  Plaja Kabeljous: Obiective turistice Africa de Sud - Jeffreys Bay

Locul este propice pentru scufundări, datorită peșterii Justin’s Cave și a unei epave din împrejurimi care s-a scufundat în anul 1670 (Het Huis te Kraaiensteing). Se pot lua cursuri de scufundări cu ajutorul instructorilor care sunt pe plajă. Aici se organizează evenimente sau nunți, spațiul poate primi 60-70 persoane, are electricitate și este frumos iluminat. Plaja Oudekraal Beach este una privată și foarte intimă, situată între Llandudno și Bakoven cu o arie de înot foarte sigură. Tot aici sunt zone cu iarbă pentru cei ce nu doresc ca nisipul să se lipească de ei.

Ouderkraal11

Scuba diverii îi conduc pe cei doritori la peștera Justin Caves, care este plină de corali, bureți de mare, pești colorați, alături de epava veche Huis te Crayenstein. De aici se pot vedea munții Twelve Apostles. Nefiind prea cunoscută, plaja este neaglomerată. Accesul pe plajă este plătit, plaja fiind parte a unui parc național, regulile de intrare fiind specificate, nu este permis alcoolul, nici câinii nu au voie și nici grătarele portabile cu gaz nu sunt permise în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.