Paraguay și-a întins granițele până în Brazilia, Bolivia și Argentina, fiind înconjurată în totalitate. Țara are o populație de aproximativ 6,5 milioane de oameni, din care aproximativ 30% locuiesc în Asuncion, cel mai mare oraș din Paraguay și, totodată, capitala republicii. Unicitatea acestui ținut constă în faptul că a rezistat devastării culturale aduse de conquistadorii spanioli și a păstrat cultura nativă pre-columbiană. Vizitatorii capitalei Asuncion vor găsi un oraș relaxat și aerisit, cu o atmosferă latino-americană.

steag Paraguay

Locuitorii originari din estul Paraguay – ului erau Guarani semi-nomazi. În anul 1524, Alejo Garcia a devenit primul european care a traversat Paraguay, cu ajutorul ghizilor Guarani. Trei ani mai tarziu, Sebastian Cabot a navigat pe râul Paraguay, însă nu a găsit nicio așezare. Expediția condusă de Pedro de Mendoza însa, a dus la întemeierea unei colonii și inceputul unei ere de socializare uluitoare. Populația nativă indiană a încorporat treptat spaniolii, care au adoptat obiceiurile gastronomice Guarani și limba acestora.

Obiectivele turistice caracteristice Paraguay-ului, în cele ce urmează:

Cascada Iguazu
Cascada Iguazu

Cascadele Iguazu care sunt întâlnite de-a lungul râului Iguazu, la zona de întâlnire a 3 state – Paraguay, Argentina și Brazilia, ele oferind o priveliște superbă. Au un debit fulminant de 1500 de metri cubi pe minut. Râurile reprezintă fluxul vital al acestei țări care nu are cale ferată. O excursie populară este croaziera din Asuncion până în Concepcion, un oraș la 210 kilometri de capitală. În vestul regiunii Chaco se află câteva comunități germane Mennonite fascinante și indigenii Guarani, care trăiesc la fel ca acum secole în urmă. Chaco este o zonă populată întinsă, compusa din câmpii goale și păduri, care acoperă 61% din suprafața țării. Aici se afla parcuri nationale mari, inclusiv Defensores del Chaco, Tifunque, Enciso și Cerro Cora.

Citește și:  Panama : Țări de vizitat
Santisima Trinidad de Parana
Santisima Trinidad de Parana

La Santisima Trinidad de Parana care este cel de-al doilea și cel mai faimos obiectiv turistic din această țară. Construit în anul 1706, este la origine o construcție iezuită, care a ajutat la colonizarea Americii de sud în secolele al XVII – lea și al XVIII – lea. Pentru turiști este bine de știut că ruinele acestei construcții se găsesc în apropierea orașului Encarnacion, oraș care la randul său amintește de intențiile iezuite de a coloniza zonele locale și de a–i converti pe băștinași la creștinism.

Echivalentul Camerei Deputatilor din Romania, aceasta cladire a servit si pe post de banca de sange in timpul razboiului paraguayan. Este una dintre cele mai mari cladiri din tara si una dintre cele mai fascinante din punct de vedere arhitectural.

Asuncion
Asuncion

Capitala Asuncion care este planificată după sistemul colonial spaniol, cu multe parcuri și piațete. Pe calea spre malul apei se află partea veche a orașului, o zonă cu diversitate arhitecturală. Pentru a vedea capitala de la înălțime, se poate accesa grădina botanică Parque Carlos Antonio Lopez. Aceasta se află pe un teren care a aparținut familiei Lopez, pe râul Paraguay. Există o mulțime de clădiri religioase, printre care și Catedrala Metropolitană.

Iubitorii de viață salbatică mai pot vizita rezervatiile biologice din Itabo, Lomoy și Tati Yupi, sau pădurile protejate din Mbaracayu și Nacunday, unde locuiesc peste 600 de specii de păsări și peste 200 de specii de mamifere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.