Canada este cunoscuta pentru exemplele sale de “istorie vie”, oferindu-le, in primul rand, turistilor straini exemple veritabile din trecutul sau. Fortul Edmonton este un punct comercial al Companiei Golfului Hudson, acesta fiind principalul punct in comertul cu blanuri. Situat intr-un uluitor parc, Fortul Edmonton poarta o parte din amintirea tarii de cand se afla sub dominatia britanica. Intrarea in acest parc se face prin prima dintre cele patru “strazi” istorice, fiecare din acestea fiind reprezentativa pentru felul in care asezarile colonistilor albi din Edmonton aratau. Turistii interesati in acest loc trebuie sa stie ca se vor putea deplasa printre cele 75 de cladiri, unele originare, altele reconstruite, cu carute, tramvaie de epoca, postalioane si trasuri. Toate aceste 75 de cladiri sunt rispite pe o suprafata de nu mai putin de 64 de hectare.

Parcul Fort Edmonton1

La confluenta raurilor Sturgeon si North Saskathewan, avea sa fie infiintat primul punct comercial, anul 1794 fiind o perioada cruciala pentru dezvoltarea si, totodata, expansiunea spre vest a comertului cu blanuri, pe care Compania Golfului Hudson il practica. Mai tarziu, respect 3 ani dupa, in acesta zona se comercializau peste 12500 de blanuri de castor. In orice caz, locul pe care astazi il cunoastem ca fiind parcul Fort Edmonton era mai degraba un punct comercial decat un fort militar.

Citește și:  Biserica Sfanta Maria din Sion: Obiective turistice Etiopia - Sion

Ba chiar, acest statut se poate vedea si prin intermediul exemplelor arhitecturale si nu numai pe care astazi turistii le pot admira aici. Tot in Parcul Fort Edmonton, se afla si Rowand House, cea mai frumoasa cladire din lemn, atent restaurata. Aceasta are patru etaje, iar la al treilea etaj se afla un balcon impresionant. In sfarsit, mai mult datorita agentului comercial sef, John Rowand, fortul avea sa se transforme intr-una dintre cele mai importante localitati aflate in provincia ce, mai apoi, se va numi Alberta.

Parcul Fort Edmonton11

De asemenea, acest fort era si un centru important in care se facea comert cu alte puncte comerciale, aici vanzandu-se principal carne de bizon. Cat despre numarul rezidentilor de aici, acesta nu era foarte mare, fortul fiind caminul a 130 de oameni, multi dintre ei mestesugari. In Parcul Fort Edmonton se pot vedea casa hotel Jasper caruta acoperita, fieraria, grajdurile si un hangar, unde celebrele barci York erau construite. Pe cealalta strada, se mai afla si Ferma Mellon, precum si Moscheea Al-Rashid, prima constructie de acest fel din Canada. De pilda, multi musulmani au ales sa locuiasca aici pentru ca auzisera de existenta unei moschei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.