Parcul istoric international Klondike se intinde pe o suprafata imensa, acoperind regiuni din Canada si Statele Unite ale Americii. Acest sit a fost transformat in parc istoric cu scopul de proteja rutele urmate de cei care cautau aur, din anul 1897 pana in 1898, cautatorii de aur indreptandu-se spre regiunile aurifere ce se aflau de-a lungul raurilor Yukon si Klondike din Canada.

Aceasta goana dupa aur pare sa fi lasat urme mult mai adanci in acest loc impresionant, amintirea cautatorilor de aur si, mai ales, dorinta arzatoare de a descoperi acest material pretios inca dainuie peste parcul istoric international Klondike. Si, de fapt, aurul avea sa fie descoperit in aceasta regiune in luna august a anului 1896, si nu de cautatorii de aur, asa cum am fi putut crede, ci de un mic grup de calatori, stirea luand calea intregii tari de indata.

Parcul istoric international Klondike1

Toti oamenii care locuiau in aceste regiuni, de-a lungul actualului parc istoric international Klondike, si nu numai au aflat imediat de imensul potential al zonei. De pilda, in Statele Unite, stirea potrivit careia s-a descoperit aur a ajuns atunci cand cautatorii de aur, ce-i drept, cei norocosi, din Canada au decis sa calatoreasca spre sud, mai cu seama la Seattle si San Francisco. La scurt timp, vaile raurilor Yukon si Klondike au inceput sa fie luate cu asalt de multimi de oameni, dornici sa descopere aur. Acestia calatoreau pe numeroase rute, cum ar fi White Pass – Trecatoarea Alba –, si Chilkoot Trail, adica Calea Chilkoot. Aceste cautari, care la acele vremuri pareau ca nu vor inceta nicicand, au atras cu sine si castiguri mari pentru unele asezari.

Citește și:  Castelul Goodrich din Anglia: Obiective turistice Anglia - Goodrich

Spre exemplu, calatorii care nu erau echipati corespunzator pentru un voiaj atat de lung si anevoios se opreau in Seattle pentru a-si face provizii, drept pentru care orasul a inflorit datorita veniturilor care tot veneau din partea calatorilor aventurieri. Cifrele sunt impresionante: de la 300.000, veniturile totale ale orasului Seattle au ajuns la 2.000.000 intre anii 1896 si 1897. In sfarsit, astazi, parcul istoric international Klondike este format din mai multe unitati cu importanta istorica; trei dintre acestea se afla in jurul localitatii Skagway, una in Seattle si alte trei in Canada. La randul lor, in aceste unitati se afla cladiri si parti ale rutei urmate de expeditionari, o parte mare din centrul orasului Skagway aflandu-se sub protectia unui program de conservare si protejare.

Parcul istoric international Klondike11

De fapt, in aceasta zona, au mai fost construite alte cincisprezece cladiri istorice. Si, pe langa frumusetile naturale din parcul istoric international Klondike, aici vizitatorii mai pot vedea si orasele aparute in urma „Goanei dupa aur”. Acest loc este cu atat mai impresionant cu cat prezinta o buna parte a istoriei Canadei si Statelor Unite, a oamenilor care au castigat peste noapte averi impresionante si, tot peste noapte, le-au si pierdut. In Klondike, inca se simte acel spirit de acum mai bine un secol, un spirit care se manifesta prin dorinta acerba de a gasi aur si catalogat de unii drept nebunie. In definitiv, goana dupa un aur nu este un joc. Poate fi un stil de viata, iar parcul istoric international Klondike a conservat aceasta ideea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.