Parcul Naţional Camdeboo este amplasat în regiunea semideşertică numită Karoo din Africa de Sud şi include oraşul Graaff-Reinet, precum şi munţii Sneeuberg.

Parcul Național Camdeboo view

Camdeboo a primit statutul de Parc Naţional la 30 octombrie 2005. Acesta se întinde pe o suprafaţă de peste 19.405 de hectare, dintre care 14.500 de hectare reprezintă terenul Rezervaţiei Naturale Karoo, cedat de WWF Africa de Sud pentru o mai bună gestionare şi conservare a mediului natural din regiune. Rezervaţia Naturală Karoo a luat naştere în anul 1979, când Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi WWF au luat măsuri pentru a proteja zona.

O mare parte a Parcului Naţional Camdeboo se află la o altitudine cuprinsă între 740 şi 1.480 de metri, iar cel mai impresionant punct de atracţie este Valea Dezolării, unde se ridică piloni de dolerit (o rocă magmatică) formaţi prin eroziune, care pot ajunge până la înălţimi de 90 – 120 de metri. Peisajul este superb, mai ales la apus, când jocul de lumini şi umbre creează forme fascinante pe suprafaţa stâncilor. În interiorul Parcului Naţional se află lacul de baraj Nqweba Dam, care se întinde pe o suprafaţă de circa 1.000 de hectare. Parcul Naţional Camdeboo adăposteşte numeroase specii de animale, printre care vulpi cu urechi de liliac, suricate, antilope, bivoli şi zebre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.