Parcul National Yellowstone se afla in Statele Unite ale Americii, in Wyoming, insa se intinde si in Montana sau Idaho. Acesta este cel mai vechi parc national din intreaga lume si este renumit pentru salbaticia de aici si pentru minunatiile naturii care au fost create in aceasta regiune. Primele rezultate au descoperit ca exista viata in aceasta regiune si cu 11.000 de ani in urma, si asta spune multe despre istoria si traditia din Yellowstone.

Lacul Yellowstone
Lacul Yellowstone

Parcul National Yellowstone se intinde pe o suprafata de 3.468,4 km patrati si cuprinde mai multe elemente geografice, lacuri, canioane, rauri si lanturi muntoase. Unul dintre cele mai mari lacuri ce se afla la inaltime din Statele Unite ale Americii se afla aici in Parcul National Yellowstone, este vorba despre Lacul Yellowstone care se afla pe Caldera Yellowstone, cel mai mare vulcan de pe continent. Caldera este considerat ca fiind un vulcan activ, acesta reusind sa erupa de mai multe ori in ultimele doua milioane de ani.

Tot aici in acest parc sunt o multime de specii de animale ( mamifere, pasari, reptile si pesti ) care sunt pe cale de disparitie, iar pasunile si padurile de aici contin specii unice de plante, care nu le putem intalni in alta parte pe Pamant. Aproape in fiecare an, acest parc se confrunta cu probleme provocate de incendii, in 1988 a fost un mare incendiu in acest parc atunci cand aproape o treime din parc a ars.

Parcul National Yellowstone1

La unsprezece ani distanta dupa prima incercare esuata de a cunoaste mai bine aceasta regiune,  FV Hayden a decis sa porneasca din nou la drum in anul 1871 si astfel rezultatele sale au convins guvernul american sa renunte la licitatia publica ce era pusa pe acest loc, iar in anul 1972 a inceput constructia acestui parc. Aproximativ 96% din Parcul National Yellowstone se afla in Wyoming, 3% se afla in Montana si restul de 1% se afla pe teritoriul Idaho. 5% din totalul acestei suprafete este ocupata de apa, de rauri si lacuri.

Citește și:  Orasul Tbilisi: Obiective turistice Georgia - Tbilisi

Fauna si flora sunt foarte bogate in aceasta regiune unde sunt peste 1.700 de specii de copaci si plante native, iar peste 179 de specii sunt considerate specii exotice. Padurile de aici sunt acoperite de cele opt specii de conifere prezente in acest Parc National. Aceasta regiune este una dintre cele mai populate de animale din toate statele, aici fiind prezente peste 60 de specii de mamifere printre care ursi, rasi, lupi, bizoni, cerbi, capre de munte si multe alte specii, multe dintre ele fiind amenintate cu disparitia. Tot aici, in Parcul National Yellowston, se afla si cea mai mare turma de bizoni, care in anul 2005 numara 4900 de exemplare, insa pana in 2008 numarul acestora a scazut la 3.000.

Parcul National Yellowstone111

Parcul National Yellowston este unul dintre cele mai populare parcuri nationale din Statele Unite si incepand cu anul 1960, anual a fost vizitat de peste doua milioane de turisti. Anul trecut, in luna iulie, a fost atins un numar record de vizitatori, 975.000 de vizitatori au vizitat parcul doar in aceasta luna, luna care este considerata cea mai populata in Yellowston. In aceasta luna de varf a anului 3.700 de angajati lucreaza in acest parc. In parc sunt noua hoteluri si o multime de locuri de camping ,avand astfel la dispozitie 2238 de camere. Pe parcursul anului, alti 800 de angajati lucreaza ocazional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.