Peșterile din calcar cunoscute sub numele de „Margate Caves” au fost o atracție pentru turiști încă din 1860 când au fost deschise publicului pentru prima dată sub numele de „Cavernele Vortigen”. În 2004, peșterile au fost închise din cauza unor probleme de siguranță, iar accesul a fost interzis și încă nu se știe când acestea pot fi vizitate efectiv, însă zona merită văzută chiar și fără accesul în cavernele de calcar.

Comunitatea din Margate a avut mai multe luări de poziţie în privinţa reabilitării zonei, mai mult de 2.500 de oameni au semnat o petiție pentru a redeschide peșterile din Kent, care datează de peste 1.000 de ani.

Peșterile Margate sunt o serie de camere cioplite artificial în calcarul moale. La prima vedere, arată ca o veche carieră de cretă. Cele mai importante camere sunt Refugiul Hoților, Camera Torturii și Temniţele. Numele pot părea incitante, însă nu se știe exact de ce au fost denumite așa. Caverna Margate este o mică peșteră, formată dintr-un singur tunel cu o intrare abruptă ce duce către o cameră circulară numită „Rotunda”, un fel de sens giratoriu subteran. Mai departe, se regăsește un pasaj de serpentine care duce într-o cameră rectangulară numită „Camera Altar”, după care se ajunge la capătul peșterii.

Shell Grotto, fiind mult mai mare, are mai multe camere de mari dimensiuni, cioplite în cretă. Nu se cunoaște cine și de ce ar fi creat spațiile respective. Peșterile au în interiorul lor mai multe picturi rupestre. Unul dintre desenele cavernei este numit Uriașul Thanet. Potrivit folclorului, desenele au fost pictate de un artist local pe nume Brazier. Pentru a putea picta, artistul a netezit marele zid de cretă. În 1914, o nouă intrare a fost făcută din pivnița casei parohiale din apropierea peşterilor, intrare care este folosită și astăzi. Casa parohială a fost parte din Casa Northumberland și a fost distrusă în al Doilea Război Mondial.

Citește și:  Fantana lui Neptun din Bologna: Obiective turistice Italia - Bologna

Chiar dacă peșterile nu pot fi văzute în interior, recomandăm turiștilor să se bucure de împrejurimile lor în Margate și de spațiile în care sunt în siguranță.

Cliftonville este regiunea de coastă a orașului Margate unde se află și peșterile, situată la est de centrul orașului, în Thanet din districtul Kent, Anglia. Tot aici se află și zona denumită Palm Bay, loc unde se pot face plimbări la malul mării, picnicuri cu familia ori plajă. În partea de est a orașului puteți admira cartierul de locuințe în stil Wimpy, cu case mici, în mare parte identice, dar construite mai superficial și din materiale de mai puțin de calitate decât originalul cartier construit în 1930.

Totuși, zona de coastă a orașului Margate rămâne una dintre panoramele superbe ale regiunii unde turiştii se pot bucura de diferite atracţii. Plajele întinse de lângă oraș, faleza și terasele de la marginea mării sunt locuri de relaxare pentru turiștii care vin și vizitează Peşterile Margate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.